Katarban mutatják be az Aidát

Számos magyar művész, a milánói Scala énekesei és katari zenészek is fellépnek Verdi Aida című operájának októberi dohai előadásán, amelyet a Művészetek Palotája (Müpa) közreműködésével mutatnak be.

A Művészetek Palotája idén mutatkozott be az arab térségben, a Magyar Állami Operaházzal közösen vitték színre Mozart Szöktetés a szerájból című operáját az Ománi Királyi Operaházban - emlékeztetett a Müpa csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. 
Verdi Aidájának katari előadásához a Müpa szakemberei szolgáltatják a technikai háttér jelentős hányadát, a részt vevő művészekkel együtt 153 magyar utazik Dohába.
A Katari Kulturális Völgy az arab térség jelentős kulturális centruma, itt kapott helyet a Katari Operaház, a Katari Zeneakadémia és az a különleges amfiteátrum is, amelyben az opera műfajának népszerűsítésére megrendezett sorozat részeként egymás utáni négy napon, október 18. és 21. között mutatják be Verdi grandiózus művét - ismertette a közlemény.

normal_katara_open_air_theatre_koat

Az előadást a veronai aréna egykori intendánsa, Lorenzo Giacchieri rendezi, a főbb szerepekben a milánói Scala énekeseit hallhatja a közönség, a karmesteri pálcát Pier Giorgio Morandi fogja majd. A Katari Filharmonikus Zenekar közreműködésével létrejövő operaelőadás kórusában a Magyar Állami Operaház tagjaiból alakult Budapesti Operakórus és a debreceni Kodály Kórus tagjai énekelnek. A Magyar Állami Operaház művészei, Bakó Máté és Weisz Sára balettszólistaként lépnek színre, az előadásban a Magyar Táncművészeti Főiskola végzősei is közreműködnek, a produkció koreográfusa Venekei Marianna.

MTI

süti beállítások módosítása