Moravetz Levente Csókos asszonyt rendezett Egerben

Klasszikus operettel nyitotta az évadot az egri Gárdonyi Géza Színház: Zerkovitz Béla – Szilágyi László Csókos asszonyát, Moravetz Levente rendezi.

Mi muzsikus lelkek, Gyere, te nímand!, Van a Bajza ucca sarkán egy kis palota, Asszony asszony, csókos asszony, Asszonykám, adj egy kis kimenőt!, Éjjel az omnibusz tetején – mind, mind ismerős dallamok, amiket már nagyanyáink is dúdoltak. Ezek az örökzöld slágerek hangzanak el, október 5-én, az Egerben már korábban is nagy sikerrel játszott operettben, a Csókos Asszonyban. A dalokat olyan színészek előadásában hallhatjuk, mint Zám Andrea vagy Rácz János, akik az egri közönség régi kedvencei. Az színpadon a színház tánctagozata, a GGTánc Eger is jelentős szerpet vállal.

cskos4

A darabot 1926-ban mutatták be először, azóta nem csak Magyarországon, de világszerte játsszák. A közkedvelt operett népszerűsége valószínűleg annak is köszönhető, hogy a boldog békeidőket idézi. Korabeli statisztikai adatok szerint az első Csókos asszony „szériának" csaknem hetvenötezer nézője volt. Nem véletlen, hiszen a főszereplő Honthy Hanna mellett Kabos Gyula – Kubanek hentes szerepében –is hozzájárult a fergeteges sikerhez.

cskos6

"A mostani egri darabban Pünkösdi Kató a főszereplő, színinövendék és éppen egy előadásról tér haza a színházból, ahol éppen a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Játék a játékban és zene a zenében Zerkovitz legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjében, amelyben megszámlálhatatlanul sok és nagyszerű szerep vár a társulatra" – mondta Moravetz Levente, az operett rendezője.

"Többször is színre vittem már a Csókos asszonyt, szeretem, mert a legkisebb szerep is örömet ad, művésznek, közönségnek egyaránt. Az előadásban tánctagozatunk, a GGTánc Eger is segítségünkre lesz, így egy valódi, látványos operett kerül majd a nézők elé október 5-én, s ezt követően - reméljük, minél több alkalommal - az évad során" - tette hozzá Moravetz Levente.

Zerkovitz Béla – Szilágyi László

Csókos asszony

Szereplők:

Tarpataky András, báró - Kelemen Csaba
Pünkösdi Kató - Kascsák Dóra
Dorozsmay Pista - Ozsgyáni Mihály
Ibolya Ede - Lisztóczki Péter
Hunyadi Evermódné, többszörös özvegy - Zám Andrea
Rica-Maca - Nánási Ágnes, Nagy Karina
Kubanek Helmuth, a hentes - Rácz János
Salvator Philippo (Feri), főkomornyik - Horváth Ferenc
Csipcsala Béla Géza, pék és mostoha anya - Szívós Győző
Lojzi, henteslegény és kukta - Endrédy Gábor
Hanzi, henteslegény és szakács - Balogh András
Marcsa, szolgáló - Bánfi Kata
Édike - Nagy Barbara
Hédike - Sata-Bánfi Ágota
Kövecsesné - Dér Gabriella
Rendőr - Tóth Levente
Tinka - Magyar Jázmin Őzike
Rendező: Moravetz Levente
Díszlettervező: Bényei Miklós
Jelmeztervező: Molnár Gabriella
Koreográfus: Dévényi Ildikó
Zenei vezető: Marik Erzsébet
Zenei munkatárs: Nagy Zoltán
Koreográfus asszisztens: Reiter Zoltán
Súgó: Szecskó Andrea
Ügyelő: Hódosi Ildikó
Rendezőasszisztens: Lázár Rita
Forrás: gárdonyiszínház.hu, Foto: Gál Gábor

süti beállítások módosítása