A minisztérium nem tudott a Játékszín értékesítéséről

A fővárosi Játékszín eladása is napirendre került a parlamentben a hétfői azonnali kérdések során. 

Hiller István azt akarta megtudni, hogy hogyan vehette meg egy "tehetséges színész" három társával együtt 3,1 millió forintért a Játékszín Kft.-t. A politikus azt firtatta, hogy miként lehetett ekkora összegért eladni a színházat. 

A színház megvásárlásáról Németh Kristóf az ATV-ben mesélt.

L. Simon László kulturális államtitkár leszögezte, hogy a fővárosnak lehetősége lett volna átvenni az intézményt, de nem élt ezzel. Hozzátette, hogy a magyar államnak a színházi élet "zászlóshajóit" kell fenntartani, például az Operát, a NemzetiSzínházat vagy a Nemzeti Táncszínházat.
Hangsúlyozta, hogy a Játékszín régóta nem tartozik a kulturális tárca hatáskörébe, az azt működtető céggel szemben végelszámolási eljárás folyt. Németh Kristóf a tudtuk nélkül kereste meg vásárlási szándékával a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt. Mivel a cég 25 millió forint alatti értéket képviselt, ezért az ügyben nem kellett pályázatot kiírni - mondta. A cégnek nincs vagyona, a Játékszín épületét bérli, ezért a magyar adófizetők is jól jártak, amikor egy végelszámolás alatt lévő cégért befolyt 3,1 millió forint - tette hozzá az államtitkár.

Forrás: Színház.hu, ATV, Imedia

süti beállítások módosítása