VodkaPolka az Aradi Kamaraszínházban

Vasárnap mutatta be az Aradi Kamaraszínház a VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című keserédes zenés játékot Aradi Tibor főszereplésével. Az előadást kedden is láthatják a nézők.

Ajánló:

Az Aradi Kamaraszínház bemutatója igazi színháztörténeti premier, hiszen a Magyarországon és Romániában is ismert humorista, Aradi Tibor, az Aradi Kamaraszínház társulatának legújabb tagja, először lép fel drámai szerepben. Aradi Tibornak és a tangóharmónikán kísérő Borsos Pálnak, valamint a rendező Tapasztó Ernőnek köszönhetően, az előadásban keverednek az alkotók személyes élményei az eredeti szöveggel, ismert dalok és dallamok paródiái hangzanak el, igazi színházi csemegét ígérve a nézőknek.

A VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című darabot Jevgenyij Griskovec, a kalinyingrádi születésű kortárs orosz színész-drámaíró személyes élményei alapján írta: a csendes-óceáni orosz flottánál töltött három évét dolgozta fel benne - megrázóan, mégis szórakoztatóan. Ezért a drámájáért Griskovec 1999-ben Három nővér-díjat kapott. A történet gyermekien egyszerű: egy ember, az Elbeszélő arról mesél, miként szolgált le három évet a csendes-óceáni flottánál. Az előadás ezeket az emlékeket, élményeket emeli a valóság fölé, keserédes humorral, zenével, énekkel mutat be egy emberi sorsot.

afis_vodka_polka

Jevgenyij Griskovec:
VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát
keserédes zenés játék
Fordította: Kozma Tímea
Főszerepben: Aradi Tibor
Szerjózsa, a tangóharmónikás: Borsos Pál
Szöveg: Aradi Tibor
Vers: Lung László Zsolt
Dramaturg: Aradi Tibor, Tapasztó Ernő
Rendező: Tapasztó Ernő

süti beállítások módosítása