Woyzeck - Nagy József és a Jel Színház Jászberényben

Október 12-én a jászberényi Malomszínházban mutatja be Nagy József Jel Színháza az eddig több mint ötszázszor előadott, többszörösen díjazott Woyzeck című előadást.

Ajánló:

„Egy tragikus, mégis humorral feldolgozott történet, vagy még inkább groteszk képek egymásutánisága. Nagy József számára a drámai szituáció az elsődleges, a formai kutatás csak azután jön, noha a kontakt-tánc, a japán butoh, a pantomim, s más különleges technikán „edződött” társulat formai szempontból sem épp utolsó. Aki ráérez az előadás különös, fanyar humorára, remekül fog szórakozni, s közben észrevétlenül elgondolkodik az emberi kiszolgáltatottságról.” (Jean-Christophe Bailly)

woyzeckFotó: Laurent Philippe

Nagy József a vajdasági Magyarkanizsáról 1980-ban került Párizsba, ahol fokozatosan kialakította táncon és mozgáson alapuló színházi világát.

15 éve az orleans-i koreográfiai központ, 2012 szeptemberétől pedig a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatója.

A Rácz Aladár zenéjére készült Woyzeck-előadással a belgrádi, hamburgi, Chividale-i, Perigaux-i, moszkvai Arany Maszk és UNICEF-nagydíjak után Nagy József 2006-ban elnyerte a legrangosabb európai színházi-díjat, az Európai Színházak Szövetségének Taormina nevű Európa-nagydíját
(Premio Europeo per il Teatro Taormina).

woyzeck2

Fotó: Somlósi Lajos

A Franciaországban 1985- ben alakult Jel Színház a vajdasági Nagy József vezetésével majdnem ötszázszor mutatta be eddig Woyzeck című előadását a világ leghíresebb színpadain. Magyarországon eddig egyetlen alkalommal, 1995-ben a budapesti Új Színházban. A darab október 12-én, pénteken este 7 órától Jászberényben, a Malom Film-Színházban lesz megtekinthető.

Két nappal később Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze lesz a Malomszínház vendége, amikor is a Figaro házassága című darabot mutatják be. A bemutatót követően kezdődik beszélgetés Törőcsik Marival és Trill Zsolttal, a debreceni színház művészével.

süti beállítások módosítása