'Meg szoktam csókolni a színpadot' - Kőszegi Ákos válaszolt

A Baon.hu-n folytatódik a kecskeméti Katona József Színház művészeivel megkezdett online-interjú-sorozat. A napokban Kőszegi Ákost faggathatták a látogatók. Lapszemle.

A Baon.hu cikkéből:
Kőszegi Ákos az internetezők kérdésére elárulta, a jó színészeket szereti szinkronizálni, szerencsére sok jó színésznek kölcsönözhette a hangját, de talán Tom Hankset kedveli a legjobban. A főiskolán többek között Götz Anna, Varga Mária, Ráckevei Anna, Jakab Tamás, Lippai László, Pusztaszeri Kornél voltak az osztálytársai. "Némelyikükkel rendszeresen összefutunk különböző munkák kapcsán, de nagyon már nem járunk össze. Másfelé sodort bennünket az élet, de Jakab Tamással a mai napig jó barátságban vagyunk" - árulta el.

Pályájának állomásairól és kollégáiról Kőszegi Ákos így írt: "Szeged, Sopron és Kecskemét színháza és társulata mindig élni fog bennem. Sose felejtem a kollégákat, akikkel ezekben a színházakban dolgozhattam, de a többi társulatból is maradandó emlékeim vannak. Bárkivel szívesen játszanék újra együtt."

A kérdésre, van-e szerepálma, így felelt: "Szerepálmom nincs. Egyszer szeretném majd eljátszani Leart. De nem sürgős. Olyan szerep nincs, amit még egyszer eljátszanék, de ha úgy adódik - egy másik koncepció mentén -, nem zárkózom el attól, hogy ugyanannak a figurának a "bőrébe" bújjak. Általában művészeti vezetőim olyan feladatokkal bíznak meg, amelyek kielégítenek, és szükségtelenné teszik, hogy szerepekről álmodozzam."

koszegi_akosFotó: starwarsklub.hu

A fellépések előtti izgulásról pedig így vallott: "Akkor lenne baj, ha már nem izgulnék. Idővel természetesen megtanulja az ember kezelni ezt az adrenalintúltengést, de sose múlik el. Premierek előtt - amikor már bent ül a közönség - meg szoktam csókolni a színpadot. De ezt se áruljuk el senkinek! " - mesélte a színész.
Az évadbeli budapesti vendégszerepléséről Kőszegi Ákos úgy nyilatkozott, úgy tudja, hogy az Equust tovább játsszák a Tháliában, és májusban is próbálni egy új előadást, de ez egyelőre titok.
A versmondásról: "Nagyon szeretem a verseket, és verset mondani is szeretek, de rendkívül felkészülésigényes. Ami nem lenne baj, csak nem rendelkezem annyi idővel, amennyi egy ilyen esthez szükségeltetik. Ennek ellenére egy Kecskeméten játszó fiatal kollégámmal tervbe vettünk egy ilyen verses estét. Szinte izzott körülöttünk a levegő, mikor megfogalmaztuk magunkban ezt a lehetőséget. Nagyon valószínű, hogy sort kerítünk rá."

Az online-interjú a baon.hu-n olvasható.

süti beállítások módosítása