Ez a szerep 'pofán csapott' - Szulák Andrea az Operettszínházban

A Szépség és a Szörnyeteg című darabot, Böhm György rendezésében, 2005-ben mutatta be az Operettszínház. A társulat sikerrel játssza az előadást német nyelvterületen is, októbertől pedig visszatért az Operettszínház színpadára, ahol Teamama szerepében Szulák Andreát is láthatja a közönség.

Szulák Andrea először készült 'beugrásra', korábban még nem fordult elő, hogy már futó előadásba kelljen beállnia. Teamama szerepének megformálásával most egy régi álma válhatott valóra.
"Teamama dalát itthon én énekeltem először, méghozzá a Filmslágerek magyarul című kazettán. Már annak idején, amikor a színház tervbe vette a musical bemutatását, vágytam a szerepre. De az időzítés tökéletes! Most értem meg rá, hogy Teamama legyek. Hatalmas örömet jelent, hogy beállhatok a darabba" - mondja a színész-énekesnő.

szulak3 Andrea igazán testhezálló feladatot kapott. Teamama nem csak szereplője a musicalnek, hanem a mesélője is. A színésznő pedig ebben már profi, hiszen kislánya, Rozina, nemrég múlt 5 éves, és a mese otthon sem maradhat el. Mondani sem kell, hogy anyukája legújabb megmérettetésének talán ő örül a legjobban.
"Minden áldott este mesélek a gyerekemnek. A napnak ez a része soha nem maradhat el! Nem tudom, melyikünk volt hangosabb, amikor megkaptam a hírt, hogy Teamama leszek. Versenyt visítoztunk... A család azt hitte, megőrültünk. Rozina pont abban a korban van, amikor végtelenül izgatja ez a mese. Velem együtt tanulta a szerepet, és ma már talán jobban is tudja nálam" - mondta Szulák Andrea.

szulak_vag

A színész-énekesnő hisz abban, hogy a szerepek nem véletlenül találják meg."Alapvetően minden, amit játszom, kicsit én vagyok és fordítva. Nem véletlenül gondolnak rám a rendezők egy-egy szerep előtt. Éppen ezért én soha nem figyelem a másikat, a váltótársat. A Teamama szerepét előttem vagy mellettem megformálók elég magasra tették a mércét, de igyekszem magamból dolgozni és a legjobbat előhozni: a bennem rejlő Disney-mesehőst. Legszigorúbb zsűrim pedig a gyerekem lesz. De annyi biztos: ez a szerep engem 'pofán csapott'" - mondja nevetve Andrea, aki mellett Nádasi Veronika szintén látható Teamamaként.

A többi szerepben pedig Vágó Bernadett, Kékkovács Mara, Homonnay Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Csonka András, Bálint Ádám vagy éppen Földes Tamás láthatók.

 

Forrás: operettszínház.hu

süti beállítások módosítása