Kulturális hét Mezei Mária emlékére

Idén negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit kedden Budakeszin a Mezei Mária kulturális emlékhét. A színésznőnek emléket állító összművészeti fesztivál a szervezők - a Kompánia Színházi Társulat és az önkormányzat - törekvése szerint tartalmas programokat kínál szinte minden generációnak.

A Mezei Mária születésnapjára eső megnyitón a Csepregi Gyula szaxofonossal kiegészülő Angara zenekar mutatta be Mezei-dalokra épülő repertoárját. Szerdán többek között rajtaütésszerű versakciókra, utcazene-fesztiválra készülhetnek a budakesziek, de lesz versmondó verseny, este pedig a Hubstation és Berger Dalma ad koncertet.

A csütörtöki napot a zenének szentelik a szervezők; a gyerekprogramok mellett Kiss Erzsi és zenekara ad koncertet.

mezei

Pénteken a rajzosoké és a néptáncosoké a főszerep az elmaradhatatlan esti táncházzal, de lesz múzeumpedagógia-foglalkozás és és filmvetítés is a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak, szombaton pedig színháztalálkozó várja az érdeklődőket. A fellépők között szerepel a Gilf kör és a Fészek Színház, este Elsa Valle ad koncertet. A programoknak az Erkel Ferenc Művelődési Központ, több budakeszi iskola, valamint a Betűtészta könyvesbolt ad otthont.

süti beállítások módosítása