Szakkollégiumi Disputa Vidnyánszky Attilával

A Debreceni Egyetem két szakkollégiuma, a Hatvani István Szakkollégium és a Pálffy István Színháztudományi Szakkollégium közösen szervez vitaest-sorozatot Szakkollégiumi Disputák címmel. Az első előadó Vidnyánszky Attila lesz október 25-én.

A vitaestek célja, hogy szélesítse az egyetemi hallgatók és a szakkollégisták látókörét, bevonja őket a kultúráról és a közéletről való közös gondolkodásba, s hogy erősítse a szakkollégiumok egyik alapvető törekvését, a kritikus és reflexív értelmiségi magatartás kialakulását. A vitaestek ezeknek a törekvéseknek kívánnak fórumot biztosítani. Az események havonta kerülnek megrendezésre, minden előadást egy meghívott vendégelőadó tart, ezt követően egy moderátor segítségével nyílik lehetőség a tulajdonképpeni vitára. Minden esten részt vesznek vendég szakkollégiumok is, magyarországiak és határon túliak egyaránt. Az előadások nyilvánosak, bárki látogathatja a rendezvényt.

vidnyanszkyFotó: fidelio.hu

A rendezvény nyitóvitája október 25-én, csütörtökön 18 órától kerül megrendezésre a Debreceni Egyetem Auditórium Maximumában, ahol Vidnyánszky Attila fog beszélni az új színházi törvényről és a színházi képzés átalakulásáról. A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium mellett tiszteletét teszi a beszélgetésen Kiss József, a Szigligeti Színház művészeti vezetője is.

süti beállítások módosítása