A kőszívű ember fiai készül Békéscsabán

A Békéscsabai Jókai Színház idei évadának harmadik bemutatójaként Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényének színpadi adaptációját viszi színre a teátrum Seregi Zoltán rendező vezetésével. A nagyszabású történelmi drámát klasszikus, kosztümös produkció formájában november 30-tól láthatja majd a közönség. Az előadás olvasópróbáját kedd délután a Vigadó teremben tartották meg.

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényét korhű jelmezekben, a magyar irodalom remekéhez méltó színpadi drámaként állítja színpadra a Békéscsabai Jókai Színház. Az elsősorban felnőtt nézőknek szánt produkció szorosan kapcsolódik az iskolai oktatási anyaghoz is, így a fiatalabb nézők számára is izgalmas kalandozás lehet irodalom és színház határmezsgyéjén.

sznhz_2012_ignkcz_bence_008Fotók: Ignácz Bence/A-Team

A teátrum szinte teljes társulata színpadra lép majd a rengeteg szereplőt felvonultató előadásban, amelynek két fő mozgatórugója a szenvedély és a zaklatottság – mondta el Seregi Zoltán rendező az olvasópróbán. Baradlaynét Kovács Edit, a három fiú karakterét Tege Antal, Csomós Lajos és Czitor Attila formálják meg.

sznhz_2012_ignkcz_bence_004

A társulat tagjai mellett több vendégművészt is köszönthetnek a produkcióban: Tallérossy Zebulon szerepében a Jászai-díjas Rubold Ödönt, Lánghy Aranka megformálójaként Babócsai Rékát, Tormándy Pálként pedig Koleszár Bazil Pétert láthatja a közönség. Megjelenik majd az előadásban maga a zeneszerző is, Tolcsvay Béla, aki énekmondóként kíséri végig az eseményeket.

sznhz_2012_ignkcz_bence_023

A színpadi változat a szereplők életútját a regényhez igazodva, annak legfontosabb pontjait érintve követi nyomon a Fekete Péter által kialakított játéktérben, Vesztergombi Anikó korhű jelmezeivel, vetített animációk segítségével. Bemutató: november 30-án, 19 órától a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán.

süti beállítások módosítása