Harmadik típusú interaktív élményszínház Budapesten

Az Area 51 Project új színházi műfajt honosít meg október 26-tól Budapesten: a 3. típusú interaktív élményszínházban nem csupán egy hatalmas űrhajót, de formalinos tartályban úszkáló idegeneket is láthatnak az érdeklődők. Lapszemle.

A kultography híre:

Az Európában egyedülálló, 3. típusú interaktív élményszínháznak köszönhetően 70 percre mindannyian Mulder vagy Scully ügynök bőrébe bújhatunk. Az egyedülálló élményről egy 1550 nm2 nagyságú hangár és 80 színész gondoskodik. A látogatók egy, a földi hétköznapoktól elvonatkoztató történéssorozat részeseivé válnak, melyben többek között izolációs eljárás szükséges a belépéshez és a hatalmas, 15 és fél méter átmérőjű UFO belsejének megtekintéséhez.

„Az UFO kérdés mindenkit izgat szerte a világban, igazolják ezt a folyamatosan készülő kasszasiker sci-fi filmek és az óriási népszerűségnek örvendő sorozatok. Mindenkiben felmerülnek ugyanazok a kérdések: Léteznek? Hogy nézhetnek ki? Hogyan utaznak? Tudnak rólunk? Ezeket a kérdéseket szeretnénk körbejárni egy lenyűgöző előadás keretein belül. Remélem sikerül óriási élményt nyújtanunk az ide látogatóknak, akik egy életre szóló emlékkel távoznak majd a hangárból” – mondta el Vona Tibor, az Area 51 Project ügyvezető igazgatója, aki egyben ötletgazdája és forgatókönyvírója is a projektnek. A hangár létrehozása azért is volt fontos számára, mert a magyarokat sokan zárkózott, mindent elutasító népnek tartják, de ennek a témának a nyilvános felkarolásával bebizonyíthatjuk, hogy ez nem így van, hanem igenis nyitottak, érdeklődőek vagyunk. Az előadás sajtótájékoztatóján Vona elmondta, hogy a Vidámpark és a Fővárosi Nagycirkusz bizonytalan jövőképe miatt, fontosnak tartja, egy olyan egyedülálló szórakozási lehetőség megteremtését Budapesten, ami vonzó alternatívát nyújthat a turisták számára. A jövőben pedig további tíz nagyvárosban szeretnének hasonló hangárt nyitni, szerte a világban.

area51

Az előadás a szimpla megtekintésnél többet kíván a látogatóktól, ugyanis aki belép a hangárba, az aktív részesévé és megélőjévé válik a történetnek. Az interaktív élménypontok között elsőként az oroszországi tunguskai UFO- katasztrófával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd az izolációs térben megtekintett „dokumentumfilm” után, következik a 2,5 méter magasan lebegő hatalmas űrhajó szemrevételezése, és a 16-os szobában található embernagyságú formalinos tartályban úszkáló idegenekkel való megismerkedés. Természetesen a hangáron belül szigorú biztonsági intézkedések vannak, így a csoportokat mindenhova tisztek, fekete öltönyös titkosügynökök és tudósok hada kíséri.

Az új intézmény a 3-as metró Forgách utcai megállójánál található. A hétfő kivételével minden nap látogatható intézménybe a jegyárak 3500 forintba kerülnek. Jegyek interneten a www.ufohangar.hu oldalon keresztül, az ismert jegyirodákban és a helyszínen válthatók.

Forrás: kultography.hu

süti beállítások módosítása