Hercegek - Katonák - ősbemutató Nyíregyházán

Október 20-án, szombaton mutatja be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Sediánszky Nóra Hercegek - Katonák című mesemozaikját. Az előadás rendező-koreográfusa Ladányi Andrea.

Sediánszky Nóra ajánlója:
"Tudod, milyen jó lesz? Én is nézem majd a csillagokat. Minden egyes csillag kút lesz. És mindegyik inni ad majd. Neked ötszázmillió kacagó csillagod lesz, nekem ötszázmillió forrásom... Igen, és nevetni fogunk!"
Minden mese valójában egy utazás. Utazás csodálatos, valós vagy elképzelt világok mélyére, önmagunk titkos tájaira, egy olyan fantasztikus helyre, ahol a képzelet szabad, minden lehetséges, és nem külső, gúzsba kötő szabályaink, mindennapi rutinunk irányít, hanem belső szemünk, vágyaink és álmaink iránytűje - ami a gyerekekben még ép, mi, felnőttek, azonban gyakran megfeledkezünk róla. Minden kisfiúban ott él egy kisherceg, vagy rendíthetetlen ólomkatona; minden kislányban egy hercegnő, vagy a kedveséért, a társáért minden áldozatra kész Marika.

Kalandos utazásunk során -bejárva földet és világűrt, tengereket és sivatagot - nemcsak különös figurákkal, érdekes helyszínekkel találkozunk, arra is megpróbálunk választ találni, mi történik, ha egy gyerek felnő; hogyan lesz a kisfiúból férfi, a kamaszlányból nő; hogy őrizheti meg egy felnőtt, hogyan keltheti életre a benne élő gyermeket; és legfőképpen hogy találhatjuk meg, érhetjük el, és őrizhetjük meg egymást - a szeretet erejével.

A nyirseghir.hu fotóiból:

nyirseghir_hercegek_katonak_szinhaz_13

1.

nyirseghir_hercegek_katonak_szinhaz_08

2.

nyirseghir_hercegek_katonak_szinhaz_09

3.

nyirseghir_hercegek_katonak_szinhaz_15

4.

nyirseghir_hercegek_katonak_szinhaz_21

5.

Sediánszky NóraHERCEGEK – KATONÁK
Mesemozaik - Ősbemutató

*

Mesélő  Kiss Veronika

Felnőtt  Varga Balázs

Hercegek - Katonák

Forró Márk, Keijzer Martin Krisztián, Gégényi Dániel, Gubik Ádám, Huszár Medárd, Pollenszki Dániel
Balerinák

Márföldi Csendike, Kovács Réka, Szatmári Eszter, Szanyi Szabina, Fekete Melinda, Fazekas Csilla
Meseország lakói

Dubrovka Tamara, Holló Arnold, Kertész Zsolt, Marcsinák Anikó, Mixtai István, Vámosi Gergely, Vámosi Judit
Játékok

Balogh Csaba, Budai Norbert, Borsy Blanka, Góber Noé, Gyüre Zita, Juhász Viktória, Kerekes Beáta, Lakatos János, Lázár Anita, Lázár Dániel, Mátyás Cintia, Mészáros Tímea, Miklósi Szilvia, Pogonyi Petra, Szatmári Noémi, Varga Gyula, Varga-Nagy Márton Csaba
Jelmeztervező: Lakatos Márk
Videó: Keserue Zsolt
Szcenikus: Boldizsár Zsolt
Világítás: Áts Zoltán
Ügyelő: Dankó István

Koreográfus-asszisztens: Vámosi Judit
Rendezőasszisztens-Súgó: Apjok Rodica

Rendező-Koreográfus: Ladányi Andrea

Bemutató: 2012. október 20.

süti beállítások módosítása