Megjelent az Én, József Attila CD-változata

Kevés olyan örömteli pillanat van egy színház életében, amikor az egyik előadásából CD készülhet – mondta Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója. Egy új, magyar zenés darabnál ez külön érték, hiszen így sokkal szélesebb körrel lehet megismertetni a művet.

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston alkotása a Madách Színház 2009-ben kiírt musicalpályázatán tűnt fel, és bár az első három helyezett közé nem került be, a színház látott benne fantáziát és felkarolta a produkciót, amelyet idén februárban mutatták be, nagy sikerrel. Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója elmondta, hogy József Attila költészete nagyon közel áll hozzá, ezért is örült annak, hogy kizárólag a költő megzenésített verseire épülő produkciót állíthattak színpadra, ami ráadásul fiatal magyar szerzők nevével fémjelzett.

A Madách színház igazgatója kiemelte, hogy az újonnan kiadott CD kulturális értéke abban is rejlik, hogy József Attila költészetét, a zenén keresztül a fiatalabb generációhoz is eljuttatja. Szirtes Tamás elárulta, hogy az Én, József Attila című musicalből készült lemezen kívül, az előadásról tv-felvétel is készült, amit a nézők karácsony táján láthatnak.
JA
A lemezen - amelyet a szerzővel, Vizy Mártonnal közösen adott ki a Madách Színház - az előadás csaknem összes dala hallható. A musicalt kettős szereposztásban játsszák, ezért Szirtes Tamás külön örül annak, hogy a CD-n, a bonusz trekkeknek köszönhetően mindkét szereposztás megszólal. A CD-n József Attilaként Posta Victor, Vágó Mártaként Muri Enikő, Kozmutza Flóraként Polyák Lilla, Illyés Gyulaként Nagy Balázs hallható. A lemez három bónusz trekjén azonban a Kopogtatás nélkül című dalt Balla Eszter, a Ha nem szorítsz-t Krassy Renáta, a Talán eltűnök hirtelen című versre írt dalt pedig Nagy Sándor énekli.
ja5

Vízy Márton, a darab egyik szerzője kihangsúlyozta, hogy a CD összeállítása igen komplex munka volt, amelyben közel 70 ember vett részt. A CD hanganyagát Kocsák Tibor vezetésével a Madách Színház stúdiójában vették fel, a CD borító pedig tartalmazza mind a 23 József Attila verset, amely a lemezen hallható. Vizy Márton szerint az is hatalmas sikerként könyvelhető el, hogy az Én, József Attila című musicalből készült hanganyag hamarosan az iTunes-on is letölthető.
JA3

Az Én, József Attial (Attila szerelmei), a költő verseire írt, életének sorsdöntő epizódjait musical formájában bemutató mű zenéjét Vizy Márton, szövegét Tóth Dávid Ágoston írta, az előadást Szirtes Tamás és Szente Vajk rendezte. A Madách Színház produkciója, József Attila sorsdöntő fordulatait eleveníti fel a színpadon. Felidézi a költő életének első és utolsó szerelmét - Vágó Mártával és Kozmutza Flórával, és barátság Illyés Gyulával.


A CD megvásárolható lesz szinte minden lemezboltban, illetve a színház pénztárában is az előadások után és a szünetben is!

.

süti beállítások módosítása