Tesztoszteron – A férfiasság karikatúrája

Vendégelőadást láthatnak a hétvégén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kistermi bérletesei. 

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata által előadott, Zakariás Zalán rendezte Tesztoszteron című produkciót október 19-én, 19.30-kor a Bernády György mecénás bérlet és a Molter Károly bérlet, október 20-án 19.30-kor a Karácsony Benő bérlet, október 21-én 19.30-kor a Petelei István bérlet, október 22-én pedig 19.30-kor pedig a Sütő András bérlet tulajdonosai tekinthetik meg a Nemzeti Színház Kisteremében.

Az előadás története abból a helyzetből indít, hogy egy kudarcba fulladt esküvőről túl korán érkeznek a vendéglőbe a vendégek. Pontosabban csak hat férfi érkezik: öt fiatal és egy javakorabeli hatodik, aki akár az apjuk is lehetne. Amint kiderül, egyiknek-másiknak valóban az apja, bár a fiúk különböző családokból származnak…

A sepsiszentgyörgyiek által előadott komédia szerzője Andrzej Saramonowicz lengyel újságíró, drámaíró, forgatókönyvíró, színész, rendező és producer több kultikus, nézők millióit vonzó film (Hölgyválasz-ma, Ideális pasi a csajomnak, Hullák földön, vízen, levegőben) forgatókönyvének írója és rendezője.

TESZTOSZTERON_001_foto_Barabas_ZsoltFotó: Barabás Zsolt

Tesztoszteron című darabja a világ számos színpadát bejárta: Bulgária, Csehország, Észtország és Törökország után magyarul először Sepsiszentgyörgyön került színpadra.

„A próbák során különleges hangulatot gerjesztett, hogy egyetlen nő sem volt jelen, ám folyton a nőkről beszéltünk, előjött a tesztoszteron. Remélem, ez a sajátos hangulat, zűrös pillanataink igazsága bekerült az előadásba is” – mondta Zakariás Zalán rendező az előadásról. Hozzátette: a meglepően színes, sokrétű szöveg nagyon jó kiindulópont volt, szerkezete sok játékot és jellemábrázolást tett lehetővé, így az előadás folyamán sok színészi játék, gesztus, némajáték és zene egészíti ki. „Az előadás arra keresi a választ, hogy hol tartanak a férfiak a világban, hogyan kötődnek egy nőhöz, milyen szerepet vállalnak a gyereknevelésben” – mondta továbbá a rendező.

TESZTOSZTERON_promo_TASZ

Az előadás szereplői: Erdei Gábor, Szakács László, Márton Lóránt, Derzsi Dezső, Kolcsár József, Nagy Alfréd, Diószegi Attila. Zenészként közreműködik: Ferencz Áron, Vitályos Lehel és Tinca Teddy. Az előadás színpadra állításában Zakariás Zalán rendező munkatársai voltak: Csiki Csaba (díszlettervező), György Eszter (jelmeztervező), Ferencz Áron (zenei munkatárs). A darab szövegét a lengyel eredetiből Pászt Patrícia fordította magyarra.

Az előadások fennmaradó helyeire jegyek is válthatók a Kultúrpalota és a színház jegypénztárában, illetve a www.biletmaster.ro internetes oldalon.

A Tamási Áron Színház Új Stúdiójában ugyanebben az időszakban Székely Csaba Bányavirág című drámáját láthatják a sepsiszentgyörgyiek október 20-án, 21-én, és 22-én. A Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának közös produkcióját Sebestyén Aba rendezésében négy alkalommal tekinthetik meg a sepsiszentgyörgyi bérletesek.

süti beállítások módosítása