Hogy készül a Karinthy szelet?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrég avatta fel a Hadik kávéház a Karinthy szeletet. Most előkerült a recept, melyet egy videó is megörökít.

A kávéház saját oldalán közzétette a receptet, és még egy videót is találtak az Újbuda TV-től, gyorsan be is ágyazzuk.

A torta hozzávalói

Tésztához:

12,5 dkg vaj

12,5 dkg porcukor

12,5 dkg csokoládé

8 tojás

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg mandula

4 dkg piskóta morzsa

1 kávéskanál sütőpor

Krémhez:

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

15 dkg csokoládé

Panírozáshoz:

5 dkg mandula

karinthy

Elkészítés

Tészta elkészítése:

Vajat habosra keverjük, folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott csokoládét és egyenként a tojás sárgáját. Fél órát keverjük. A keményre felvert tojáshabba beleszórjuk a hámozott, őrölt mandulát, sütőporral elkevert piskóta morzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát papírozott tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét is bevonjuk krémmel. Oldalát tejszínhabbal bekenjük és mandulával panírozzuk. Végül a torta tetejét tejszínhabbal és mandulával díszítjük.

Krém elkészítése:

A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és összekeverjük.

Forrás: Hadik, Karinthy Színház

süti beállítások módosítása