Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrég avatta fel a Hadik kávéház a Karinthy szeletet. Most előkerült a recept, melyet egy videó is megörökít.
A kávéház saját oldalán közzétette a receptet, és még egy videót is találtak az Újbuda TV-től, gyorsan be is ágyazzuk.
A torta hozzávalói
Tésztához:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg csokoládé
8 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mandula
4 dkg piskóta morzsa
1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
Panírozáshoz:
5 dkg mandula
Elkészítés
Tészta elkészítése:
Vajat habosra keverjük, folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott csokoládét és egyenként a tojás sárgáját. Fél órát keverjük. A keményre felvert tojáshabba beleszórjuk a hámozott, őrölt mandulát, sütőporral elkevert piskóta morzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát papírozott tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét is bevonjuk krémmel. Oldalát tejszínhabbal bekenjük és mandulával panírozzuk. Végül a torta tetejét tejszínhabbal és mandulával díszítjük.
Krém elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és összekeverjük.
Forrás: Hadik, Karinthy Színház