Marozsán Erika: 'Annyi a titok!'

Pár napra érkezett csak haza New Yorkból, így megkereste a Marie Claire Marozsán Erikát, aki arról is beszélt, hogy érzi magát most, hogy betöltötte a negyvenet. A lappal való együttműködésben közlünk részleteket az interjúból.

A kérdésre, nőiességét mikor kezdte el igazán hangsúlyozni, úgy felelt: „Még a főiskolán. Emlékszem, amikor az osztályfőnököm, Horvai István tanár úr azt kérdezte egy órán, hogy mostantól láthatnak-e rendes ruhában is. Akkoriban leginkább punk akartam lenni, bőrben és bakancsban jártam. Aztán fokozatosan finomodott a stílusom. Szerintem az ember jó esetben huszonéves korában lefejti magáról a korábbi, kamaszos lázadásainak a maradékát, és magára talál. (...) A harmincas éveimre jutottam el oda, hogy ebből egyre többet és többet meg is merek mutatni a világnak” – vélekedett Marozsán Erika, akit arról is kérdeztek, mennyire foglalkoztatja a kor, megviselt-e például az évtizedforduló.

„Nem mondanám, hogy megviselt, de mindenképpen egy feladat, hogy ilyenkor az embernek újra kell értékelnie és értelmeznie önmagát. Meg kell tanulnia egy új számmal is a korábbi önmaga lenni. Visszatekintve azt látom, hogy nekem sokkal szorongatóbb élmény volt tizenből huszonévesnek lenni és önállóan elkezdeni egy életet, mint huszonévesből harmincassá érni. Három évtized alatt ugyanis – szerencsés esetben – minden kitisztul az ember körül. Kezd beérni, és egyre erősebben érzi, hogy mit jelent az, amit addig csinált. (...) A születésnapomat megelőző hetekben aludni sem bírtam. Úgy éreztem, szinte tegnap végeztem színésznőként” – árulta el a színésznő, aki az óceán partján ünnepelte a negyvenedik évet. „Az egyedüllét élményét is a maga teljességében éltem át. Tudtam, hogy a kislányom és a férjem még alszanak. Arra gondoltam, hogy az ember valójában minden fontos pillanatban egyedül van. Amikor megszületik, amikor meghal, amikor középen van, mindig. Aztán vagy megtanul ezzel együtt élni, vagy egész életében félni és frusztrálódni fog. Szerintem azon a napon néztem ezzel szembe igazán, és megkönnyebbültem” – mesélte a színésznő.

Erika Magyarországon az HBO sorozatában, a Terápiában lesz látható. „Életem egyik legfontosabb munkája volt. A Cabaret vagy a Bál közelmúltbeli sikeréből a mai napig táplálkozom. Hamarosan Németországban fogok forgatni, gyönyörű szerepem van egy mozifilmben. A férjem a világ egyik legtehetségesebb fotográfusa, a kislányom pedig gyönyörű és egészséges. Mindezek ellenére reálisan gondolkodom, tudom, hogy egy nőnek egyre több, sokszor egyre összetettebb feladatai lesznek. De az is bebizonyosodott – és remélem, hogy ez már így is marad –, hogy mindig tudok mit kezdeni magammal, és folyamatosan meg tudok újulni. Rájöttem, hogy annyi a titok, hogy egyszerűen hagyni kell, hogy minden alakuljon magától” – fogalmazott Marozsán Erika a Marie Claire-nek.

A teljes interjút a lapban olvashatják.

süti beállítások módosítása