Kórházban Ljubimov - de hamarosan folytatja munkáját

Jurij Ljubimov kórházba került, de mint az NTV orosz televízió kedden beszámolt róla, a neves orosz színházi rendező jól érzi magát és egy hét múlva már szeretné folytatni az Igor herceg opera próbáit a moszkvai Nagyszínházban.

A művészt a RIA Novosztyi orosz hírügynökség értesülései szerint az egyik moszkvai városi klinika kardiológiai osztályán kezelik október 12-től. Felesége, Koncz Katalin az NTV-nek elmondta, hogy Jurij Ljubimov vírusfertőzést kapott, ezért került kórházba.
A világhírű orosz rendező szeptember 30-án ünnepelte 95. születésnapját. 

ljubimov Jurij Ljubimov megőrizte szokásos humorát. Az NTV tudósítása szerint megjegyezte hogy az újságírók majdhogynem kijelölték temetésének az időpontját is, holott munkára készen áll. 
Ljubimov több színházzal áll munkakapcsolatban azóta, hogy - 2011 nyarán - a színészekkel kialakult ellentétek miatt elhagyta az általa 48 évvel ezelőtt alapított Taganka színházat. 
Jurij Ljubimovot 1984-ben megfosztották szovjet állampolgárságától azután, hogy a The Timesnek adott interjúban bírálta a szovjet kultúrpolitikát, s ezt követően izraeli állampolgárságot kapott. 1989-ben visszakapta állampolgárságát az orosz vezetéstől és 1997-ben hazatelepült Oroszországba. 1999 óta Jurij Ljubimov magyar állampolgársággal is rendelkezik.

süti beállítások módosítása