Pillangók - Darab Schumann életéről Békéscsabán

Robert Schumann német zeneszerző életéről szóló kamaraszínházi előadást láthat a közönség a békéscsabai Jókai Színház Ibsen Stúdiószínházában: Elek Szilvia Pillangók című művét pénteken mutatják be.

A Pillangók a Jókai Színház 2011/2012-es évadra kiírt egyfelvonásos drámaíró pályázatának nyertes alkotása. Mint Merő Béla, a darab rendezője az MTI-nek elmondta, a mű Robert Schumann életének utolsó, elmegyógyintézetben töltött drámai szakaszát mutatja be. A színdarabot - az est második felében - koncert is követi: Schumann műveiből Elek Szilvia zongoraművész és Kántor Balázs gordonkaművész játszik.

pillangok Elek Szilvia négyszereplős egyfelvonásosa egy igazi tézisdráma, egyszerre romantikus és szürreális, különleges helyszínen játszódik, egy elmegyógyintézetben, ahol maguk a szereplők is különleges figurák. Alá- és fölérendeltségi viszonyuk olyan, mint egy piramis, amelynek tetején az intézmény professzora áll, őt csak a személyes karrier és az intézmény hírének megőrzése érdekli - mutatott rá a darab lényegére Merő Béla. 
Az intézet érzelemmentes, rideg hétköznapjain egyedül Schumann ápolónője képes felülemelkedni, aki egy idő után a szerelemnél is erősebb szálakkal kötődik a művészhez. A darab Schumann vívódásairól, zaklatott szerelmi életről és a szakmai féltékenységről szól.
A főszerepekben Bartus Gyulát, Kovács Editet, Katkó Ferencet és Jancsik Ferencet láthatja a békéscsabai közönség.

süti beállítások módosítása