Serbán Attila: „Egyre nagyobb hegyeket másznék”

Profi táncosból lett a Madách Színház oszlopos tagja - Serbán Attilával a Pepita Magazin készített interjút. Lapszemle. 

A Pepita Magazin interjújából:

Serbán Attila mindennap új kihívásokat állít maga elé. Pár hónapja Feke Pállal karöltve kápráztatták el a nagyérdeműt a The Blues Brothers koncertshow-val. Az új évadot pedig a Mary Poppins musicallel kezdte. Serbán Attila elmondta, hogy nyáron is a munka volt az első, a nyaralást csak pár nap toscanai pihenéssel tudta le.   

A The Blues Brodhers ko ncertshowról elárulta, hogy Feke Pállal, már többször felmerült bennük, hogy valami közös dolgot vigyanek színpadra. 

"Pali évekkel ezelőtt látott egy keresztmetszetet a Blues Brothers Showból az amerikai Universal Stúdióban, és egy beszélgetős, iszogatós estén leemelte a polcról a lemezt azzal, hogy 'Hát ezek mi vagyunk!' Meghallgattuk a dalokat, megnéztük a filmet, és nem volt kérdés, hogy nekiesünk a munkának." - mesélte Serbán Attila. A shownak maguk voltaka művészeti és zenei vezetői, árulta el Attila, mint ahogyan azt is, hogy remek dolog volt a Blues Brothers-nél együtt dolgozni Tóth Verával és Bán Teodórával. A nyári bemutató óta "Rengeteg felkérésünk van már, akár egy külföldi turné is szóba jöhet." - újságolta a színész.

serban

Sebán Attila nem szeret egyszerre több dologba fejest ugrani. Ám ha belefog valamibe, azt állítása szerint  teljes gőzzel teszi. A fiatal színész magát ultramaximalistának tartja. Meggyőződése szerint, "nagyon fontos, hogy amit csinálok, az ne csak jó, hanem tökéletes legyen".

Attila táncosként kezdte a pályát, így korán megtanulta mi a fegyelem és a következetesség. Az Ungvári Művészeti Iskolában kezdte, majd katonaként a  az Ukrán-Kárpátmelléki Fegyveres Erők Népi Együttesben táncolt. Úgy érezte táncosként messze áll a klasszistól, ezért folyamatosan bizonyítani akart, hogy jó abban, amit csinál. Amikor úgy gondolta váltania kell nem igen rágódott rajta, csalekedett. "Besétáltam a színházba egy próbatáncra, gondoltam, lesz, ami lesz. Nem volt más tervem. Azonnal felvettek. Két hét múlva pedig küldték a szerződést. 1997-ben kezdtem a debreceni Csokonai Színházban." - meséli Attila, aki színészként, is mindíg keresi az újabb kihívásokat és bizonyítási lehetőségeket. Serbán Attila játszott már számos vidéki színházban és külföldön is - minden egyes feladatból, szerepből igyekezett minél többet profitálni, mind szakmailag, mind lelkileg.

A teljes interjú a Pepita Magazinban olvasható.

süti beállítások módosítása