Indiában és Iránban turnézik a Maladype

A Maladype Színház november 3-án Indiába utazik, ugyanis az idei Delhi Nemzetközi Művészeti Fesztivál egyik kiemelt vendége Magyarország lesz. Azt követően pedig Iránban vendégeskedik a társulat.

„A Mikszáth téri Übü nem politikai szabadosság. Sem a kanonizált esztétika elleni partizánkodás. A kötetlen képzelet, a színészi elhitető erő és a láncait levetett játékosság trónfoglalása.” (MGP)

 

A DIAF - Delhi International Arts Festival - mára felkerült a nemzetközi fesztiválok kulturális térképére. Az esemény előadó-művészeti, vizuális, filmművészeti, irodalmi, gasztronómiai értékek bemutatásával immár hatodik éve kölcsönöz a városnak sajátos művészeti arculatot. Delhi Művészeti Fesztiválja - a fesztivál ars poeticája szerint- arra törekszik, hogy áttörje a földrajzi határokat, túllépjen a kulturális sztereotípiákon, otthont adjon a különféle művészeti ágaknak és egy csokorba gyűjtse az esztétikai értékeket. Tavaly már 50 helyszínen közel 2000 művész mutatkozhatott be a világ összes kontinenséről a rendezvényen.

Tojsj_1

2012. november 5-én a Zorba the Buddha rezidencia stúdiójában és november 6-án a kísérletező színházak előadásainak bemutatásával jeleskedő újdelhii Shri Ram Központokban (Shri Ram Centre for Performing Arts) lesz látható a Tojáséj című non-verbális előadás, mely erre az alkalomra összeállított változatos zenei kollázson keresztül (a magyar klasszikusoktól a modern zenéig) játékos lendülettel teszi népszerűvé Weöres Sándor egysorosát.

Tojsj_2

Újdelhiből a Tojáséj c. előadás a tibeti festői környezetű Dehradunba utazik a Virasat Fesztiválra, ahol 2012. november 8-án lép fel a társulat. A Virasat (hindu nyelven Örökséget, Örökrészt jelent) olyan kulturális fesztivál, melyet a klasszikus zene és zenei kultúra fiatalok közötti terjesztése és népszerűsítése érdekében alapították 1995-ben. Az összművészeti fesztivál a nemzetközi filmművészetnek, tánc és színházi előadásoknak, workshopoknak és beszélgetéseknek ad otthon India legkülönbözőbb oktatási intézményeinek helyszínein.

b_1

India után Iránba vezet a társulat útja, a teheráni FADJR Nemzetközi Színházi Fesztiválra, az ország legjelentősebb színházi eseményére, mely tavaly ünnepelte 30 éves jubileumát. A teheráni fesztiválon az Übü király négy alkalommal mutatkozik be.

süti beállítások módosítása