Újra lesz táncbérlet a debreceni színházban

A 2012/2013-as évadban – 6 év után ismét – lesz táncbérlet a Csokonai Színházban, amely három előadást foglal magában. A nemzeti színházi státust vállaló Csokonai Színháznak kötelessége és örömteli feladata a tánc műfajának minél sokszínűbb bemutatása, a régi debreceni tánchagyomány felélesztése és folytatása.

A Csokonai Színház közleménye:

A Táncművészeti Főiskola balett előadása – a Diploma küszöbén – az elmúlt évad végén óriási sikert aratott. Magyarország első számú klasszikus balett műhelyének, a jövő sztárjainak bemutatkozására ebben az évadban is nagy érdeklődéssel készülünk.

A Magyar Állami Népi Együttes a műfaj legtekintélyesebb társulata, akik a bartóki „tiszta forrásból" gondolat jegyben őrzik és bemutatják értékeinket, hagyományainkat. Készülőben lévő produkciójukat nagy örömmel fogadjuk be repertoárunkba.

tancc

A debreceni Hajdú Táncegyüttessel már hagyományosnak mondható a Csokonai Színház kapcsolata. A Háry János mozgás- és látványvilágának meghatározó szereplői voltak az együttes tagjai. Új előadásukkal lépnek a színház deszkáira.

Vendégként köszönthetjük a 2012/2013-as évadban a Bozsik Yvette Társulatot. Az évad táncbérletesei ajándékként kapják a hazai kortárs táncművészet jeles alkotójának egyik előadását.

süti beállítások módosítása