Sally lesz Ulmann Mónika - Készül a Kabaré Sopronban

Olvasópróbával kezdett a Kabaré című musical stábja szerdán a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Szűcs Gábor, a főszereplő Ullmann Mónika. A bemutató december 1-én lesz.

A Jászai-díjas Szűcs Gábor nevével szinte összeforr Masteroff – Kander – Ebb műve, hiszen Székesfehérváron pár éve már színpadra állította a darabot, ez a nagy sikerű musical vendégeskedett a veszprémi teátrumban, majd nemrég a békéscsabai színházban is megrendezte a produkciót. Most a soproni közönség is láthatja az ő Kabaréját, mégpedig Ullmann Mónika főszereplésével, aki mindegyik előadásban szerepelt, csakúgy, mint a konferansziét alakító Farkas Gábor Gábriel.

- Jól működik ez a produkció, szerencsés csillagzat alatt állt össze, az alapjai tíz éve születtek meg. Mindig új Kabaré jön létre, bárhol is dolgozom. Más a társulat, a zenészek, a színház, a közönség. A szereplők érzékenysége, tehetsége, gondolatvilága, egyénisége is alakítja, formálja az előadást. Állandóan fedezek fel újdonságot ebben a műben, mert mint a jó darabok általában, egyszerre szórakoztatóak és gondolat ébresztőek. Egy jó sztorit is el lehet mondani egy frappáns közmondással, nekünk két és fél óra jut a színházban, hogy a magunk eszközeivel elmeséljük, mit is gondolunk az adott történetről. Ettől izgalmas most számomra megint a Kabarét megrendezni. Azt mondtam mindenütt, ez a musical a nehézsége, az összetettsége miatt egy igazi társulatépítő kihívás, remek alkalmat nyújt egy csapat összekovácsolására. Természetesen sok múlik a kulcsszereplőkön, s azért jön velem mindig Mónika és Gábriel, mert egyszerűen ma alig akadnak olyan színészek, akikre rá lehetne osztani ezt a két meghatározó szerepet. Ők külső és belső tulajdonságaikkal, ének-és tánctudásukkal, színészi eszköztárukkal hozzá tudnak járulni, hogy Sopronban is igazán jó Kabaré szülessen - hangsúlyozta Szűcs Gábor.

IMG_8391

Fotó: Torma Sándor

- Pályafutásom egyik legfontosabb szerepe ez, szakmai életemben az elsők közé sorolom. A dalok nem könnyűek, óriási belső töltettel rendelkeznek, nagyon szeretem ezeket a számokat és az egész produkciót. A Kabaré a könnyedsége ellenére nem egy gálaelőadás, nem revü-musical, a szórakoztatás mellett komoly tartalommal bír. Remélem, elnyerjük a soproni nézők tetszését, nagyon várom már a velük való találkozást - mondta Ullmann Mónika, aki hozzáfűzte, lehet, hogy a kultikus film és Liza Minnelli miatt néhányan majd próbálják összehasonlítani az előadást a filmmel vagy az ő játékát a világhírű művész alakításával, mert ez minden ilyen esetben kikerülhetetlen.

- Az a jó, hogy ebben az előadásban teljes mértékben megmutathatom, milyen vagyok. Ez a Sally én vagyok. Fontos, hogy Szűcs Gábor rendező nagyon birtokában van ennek a műnek, ő látta és látja belém ezt a szerepet, bízik bennem, ismeri a gondolataim és olyan útmutatásokat ad, amelyek segítenek jobban elmélyedni magamban, hogy eggyé válhassak Sally Bowlessal. Így aztán minden színházban sikerült másképp megformálnom ezt a szerepet. Sopronban új partnerekkel játszom, izgalmas lesz a munka és remélem, emlékezetes mindenki számára.

IMG_8389

Kabaré

 musical két részben

 Konferanszié/Vámtiszt - Farkas Gábor Gábriel

Sally Bowles - Ullmann Mónika

Clifford Bradshaw - Horváth Andor

Ernst Ludwig - Sárdy Zoltán

Fräulein Schneider - Horváth Zsuzsa (Jászai- és Déryné-díjas)

Herr Schultz - Pusztaszeri Kornél

Fräulein Kost - Szőcs Erika

Matróz - Savanyu Gergely

Max - Madár K. Zoltán

Akrobata - Hrisafis Gábor

 Fordította: Orbán Eszter

Dalszöveg: Csikós Attila

 Jelmeztervező: Győri Gabi

Díszlettervező: Libor Katalin

Dramaturg: Csikós Attila

Ügyelő: Madár K. Zoltán

Rendezőasszisztens: Simon Andrea

Koreográfus: Kováts Gergely Csanád

Karmesterek: Zádori László, Lovas Gabriella, Rácz Márton

Rendező: Szűcs Gábor

süti beállítások módosítása