Bezárt a New York-i Broadway

Minden meghirdetett előadás elmarad a Broadwayn, a színházak pedig bezártak a Sandy hurrikán miatt, ami hamarosan eléri New Yorkot.

Sajtóértesülések szerint a vasárnap délelőtti matinéelőadásokat még megtartották, de a Broadway előadásai már elmaradtak, a színházlátogatók és a dolgozók védelme érdekében. A megváltott jegyek árát azonban visszatérítik, illetve visszautalják 7-10 napon belül.

A meteorológusok szerint a Sandy - amelynek magja hétfő éjjel vagy kedd hajnalban éri el az amerikai szárazföldet feltehetően New Jersey és New York állam magasságában - a ritka hibrid "szuperviharok" kategóriájába tartozik: a kavargó trópusi légtömegek sarkköri áramlásokkal keverednek, aminek következtében özönvízszerű esőzés és erős havazás is várható.

sandylead

A viharzóna összesen mintegy 50 millió ember életét keserítheti meg és olyan nagyvárosokra terjedhet ki, mint Boston, New York, Washington, Baltimore és Philadelphia. Ötezer repülőjáratot töröltek és az Amtrak vasútvállalat beszűnteti az "északkeleti folyosó" üzemeltetését. A keleti parti olajfinomítók termelését csökkentették.

Barack Obama amerikai elnök, aki vasárnap felkereste a szövetségi katasztrófa-elhárítás (FEMA) főhadiszállását, felszólította az amerikaiakat, hogy vegyék komolyan a helyi és állami szintű hivatalos személyek utasításait. Figyelmeztetett arra, hogy a katasztrófa következményeinek elhárítása, így az áramszolgáltatás helyreállítása napokig elhúzódhat.

Forrás: BBC, MTI

süti beállítások módosítása