Zsámbéki és Lukáts az Ódryn rendezett - Nyerjen páros belépőket!

Két bemutatót is tartott október végén a Színház- és Filmművészeti Egyetem. Zsámbéki Gábor színészosztályának,  Lukáts Andor pedig fizikai színházi koreográfus osztályának rendezett. A Színház.hu-n páros belépőket nyerhetnek a novemberi előadásokra. 

kigyo2

Nyerjen jegyet a Kígyóasszonyra! - Bemutatkozik a Zsámbéki-osztály

A darabról

Elsőként lép a szélesebb közönség elé negyedéves színészosztály Carlo Gozzi a XVIII. századi velencei színház egyik legfontosabb szerzőjének, Carlo Goldoni riválisának darabjával.

A darab története szerint Farruscad herceg megpillant egy gyönyörű, fehér szarvast. Üldözőbe veszi, de a szarvas eltűnik egy folyó mélyén, és gyönyörű nővé változik. A herceg rögtön beleszeret és a nevét kérdezi, de a lány arra kéri, hogy ne kutassa a kilétét. Farruscad mégis megpróbálja kideríteni, erre –néhány emberével együtt – egy szörnyű sivatagban találja magát. Közben az országában szörnyű háború dúl…

kigyo3

Carlo Gozzi mesei és egzotikus elemekkel egészítette ki a commedia dell’artét, a csodálatost és a valószerűtlent vitte fel a színpadra a felvilágosodás korában, amely a természetességhez való visszatérést hirdette és az egyszerű formákat kereste. Gozzi 1761 és 1786 között tíz Mesekomédiát írt, ezek egyike a Magyarországon még sosem játszott Kígyóasszony, amely szintén bővelkedik a csodás elemekben. Vajon hogyan jeleníthetők meg ezek, ha nélkülözzük a barokk színház csodákat előállító gépezeteit? - erre adhat választ a negyedéves színészosztály előadása.

Szereplők: Bán Bálint, Bárnai Péter, Fehér László, Horkay Barnabás, Kerkay Rita, Kádár Lilla, Király Dániel, Kurta Niké, Ostorházi Bernadett, Rada Bálint, Viktor Balázs

Fordító, dramaturg: Török Tamara

Maszkok: Bagossy Levente

Zene: Sáry László

Koreográfus, rendezőasszisztens: Horkay Barnabás (e.h.)

Rendező: Zsámbéki Gábor

Nyerjen 2x2 jegyet a november 9.-i előadásra a Hevesi-terembe 19 órára:

A jatek@szinhaz.hu emailcímre várjuk a helyes választ november 6-ig a következő kérdésre:

Ki az a színházi alkotó, akivel együtt vezeti a negyedéves színészosztályt Zsámbéki Gábor?

A játékot lezártuk! - Nyertesek: Tóth Zsuzsanna és Czipó Zsolt

kigyo4

Nyerjen jegyet A gondnokra

Részlet Fehér Elephant kritikájából:

"A Koltai Róbert-féle ősbemutató óta, először látjuk jó előadásban a legendás Harold Pinter opuszt. Az unalomba fulladó értetlenségek után,  most egy korrektül felépített, fokozódó feszültséggel hatásos darabot kapunk.
Horváth Csaba "fizikai" osztályának növendékei követhetetlen sokoldalúságukkal tűnnek ki. Rendeznek, koreografálnak, táncolnak, énekelnek, dramatizálnak és darabot írnak, ebben az esetben pedig egy hagyományos színdarab szerepeit játsszák.
Lukáts Andor tévedhetetlen biztonsággal választja meg szereplőit,  az abszolút egyedi karakterek árnyalt képét segíti megrajzolni.  (...) Sok munka, kidolgozottság, energikus megvalósítás, - pedig "csak" egy vizsgaelőadás, amely azonban előre vetíti az osztály tagjainak jövendőbeli, színházcsináló sikereit".

A darabot így ajánlják az alkotók

„Kéne nekem egy óra, hogy az időt tudjam. Óra nélkül honnan tudjam, hogy mennyi az idő?

Sehonnan.
Amíg nincs az embernek órája addig az a helyzet, hogy el kell menni otthonról, keresni egy órát, jól megnézni, hogy aztán otthon, ha hazaér, akkor megint tudja egy darabig, mennyi az idő. De ez se nagy segítség, mert alig vagyok itthon öt percet, már elfelejtem, mennyi volt az idő. Hiába. Mikor jövök haza, akkor, mondjuk, könnyebb. Jól megnézem magamnak a sarki órát, és még amikor lépek be a házba, akkor még tudom is mennyi az idő, de aztán!”

Mick: Pallag Márton

Aston: Czakó Máté

Davies: Hegymegi Máté

Rendezőasszisztens: Zsíros Linda

Rendező, kurzusvezető: Lukáts Andor

Nyerjen 2x2 jegyet A gondnok november 12.-i előadására, 19 órára:

A jatek@szinhaz.hu emailcímre várjuk a helyes választ november 8-ig a következő kérdésre:

Mikor tartották a darab Koltai Róbert féle ősbemutatóját?

 

Nyertesek: Kabos Anett és Novai György

Színház.hu

süti beállítások módosítása