Betörtek a Játékszínbe

Kétszer is betörtek a Játékszínbe az elmúlt egy hónapban, de kedd éjszaka be is jutottak az épületbe idegenek – számolt be a Színház.hu-nak Németh Kristóf igazgató.

“Három hete történt az első eset, amikor a Jókai utca felől, a lámparaktárba próbáltak bejutni ismeretlenek. Akkor nem kommunikáltuk, hogy mi történt, mert nem szerettük volna, ha egy negatív hírrel indítanánk egy pozitívnak szánt kommunikációt. Így, két nappal azután, hogy átvettük a Játékszínt, feltehetőleg elmeháborodottnak néztek a kollegák, amikor javasoltam, hogy bizonyos belső vasrácsokat szereljünk fel” – nyilatkozta Németh Kristóf. Arról számolt be, hogy biztonsági rendszer védi a házat, ezért a betörőknek nincs könnyű dolguk.

foto

“Kedden éjszaka a harmadik bejáratnál próbálkoztak, ami egy ház második emeleti gangjáról nyílik. Tönkretették az ajtórácson a zárszerkezetet, megforgácsoltak egy faajtót és a titkársági ajtón még egy benyomulási kísérletet tettek, de addigra megszólalt a riasztó” – részletezte az igazgató, aki hozzátette, hogy még nem történt a Játékszínt kiszolgáló biztonsági céggel szerződésmódosítás, ezért nem őt, hanem Balázsovits Lajos volt igazgatót, illetve Zeke Péter volt műszaki vezetőt értesítették a történtekről hajnali kettőkor. Németh azonban csak később értesült az eseményekről.

“Nem tudom mi lehet az oka, annak, hogy betörtek, már csak azért sem, mert általában nincs mit elvinni egy színházból, legfeljebb szempillaspirálokat, vagy reflektorokat, de azokat elég nehéz leszerelni. A pr-osom tanácsolta, hogy azt mondjam, a Játékszín rekordbevételéért jöttek, hiszen megdöntöttük a Mr. és Mrs. című nyitóelőadással” – nyilatkozta a Színház.hu-nak Németh Kristóf.

police

Arról, mik a következő lépések a Játékszín életében, elmondta, novemberben hat előadással jelentkeznek, három produkciót, Churchill Édes bosszúja, Miller Lefelé a hegyről és Pozsgai Liselotte és a május című darabját pedig a Kamaraszínházból átemelik.

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása