Koncert, felolvasó és vendégjáték a Nemzetiben

Novemberben is színes programokat kínál a Nemzeti Színház. A japán Gotanndadan társulat előadása, az Óbudai Danubia Zenekar és Harcsa Veronika koncertje, a Férfi és nő – koncert négy színészre és zenekarra - című est és a Black and Pink című francia felolvasószínház várja az érdeklődőket.

Suteru Tabi, azaz az elválás útja – ez a címe a tokiói Gotanndadan Company előadásának, ami japán nyelven magyar felirattal látható november 3-án és november 4-én a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán. Az előadás egy fiatal férfi megindító története, aki apja halálát próbálja feldolgozni.

maeda_400fotó: Gotanndadan Company

A japán nyelvű előadást követi az Óbudai Danubia Zenekar koncertje, akikkel 2010 óta működik együtt a Nemzeti Színház. Számos nagysikerű zenés est után november 5-én Mozartot hozza közel a közönséghez a zenekar, Mozart d - mollban címmel. A koncerten Mozart Don Giovanni-jának nyitánya, a d-moll zongoraverseny és a Requiem hangzik el, közreműködik: Rácz Rita, Simon Krisztina, Nyári Zoltán, Szvétek László és a Magyar Rádió Énekkara, vezényel: Medveczky Ádám.

A Férfi és Nő című koncerten a Nemzeti Színház művészei – Básti Juli, Udvaros Dorottya, Kulka János – és Cserhalmi György, Dés László és Bereményi Géza dalaiból énekel november 6-án a Nagyszínpadon.

400-koncert

A koncertsorozatot Harcsa Veronika folytatja, aki Weöres Sándor, József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Kosztolányi Dezső, Kassák Lajos, Babits Mihály, Tóth Árpád verseit dolgozta fel lemezén. A Lámpafény című album dalait szintén a Nagyszínpadon hallhatja a közönség, november 19-én.

Novemberben folytatódik a francia felolvasószínházi sorozat a Duna–parti teátrumban. Ezúttal Black & Pink címmel kerül sor az eseményre, november 26-án a Kaszás Attila Teremben. A programra a belépés ingyenes, regisztrálni a szervezes@nemzetiszinhaz.hu címen lehet!

harcsa400Harcsa Veronika

Mindenkit szeretettel várunk novemberben is a Nemzetiben!

www.nemzetiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása