Nem kerülhet színre a meleg Krisztus

A szűnni nem akaró tiltakozások hatására elállt egy athéni színház attól a tervétől, hogy bemutassa Terrence McNally amerikai szerző Corpus Christi című, Krisztust és követőit napjaink Amerikájába helyező és melegként ábrázoló színdarabját, amelynek már a premierjét is megakadályozta újfasiszták erőszakos fellépése.

corpus

A Hitirio színház csütörtökön közleményben jelentette be, hogy leveszi műsoráról a darabot, amelyet három hete hasztalanul próbál bemutatni. "Sajnáljuk, hogy embereket vertek meg, sértegettek, bántalmaztak ok nélkül ... három hete próbáljuk folytatni az előadást, ami azonban nem volt lehetséges" - olvasható a teátrum közleményében.

Ultraortodox vallási aktivisták tüntettek a színháznál az istenkáromlónak minősített színdarab bemutatása ellen az október 11-re tervezett premier előtt. A tüntetésről értesülve a parlamentbe is bejutott Arany Hajnal újfasiszta párt tagjai és parlamenti képviselői siettek a helyszínre "erősítésként", és eltorlaszolták a színház bejáratát.

athen

A tüntetésen készült videofelvételek tanúsága szerint az Arany Hajnal egyik parlamenti képviselője hosszasan szidalmazta a homoszexuálisokat és az albánokat. A darab albániai születésű rendezője, Laertisz Vasziliu halálos fenyegetéseket kapott. 

süti beállítások módosítása