Vendéghétfők a kaposvári színházban - A nyitódarab a Kaisers TV Ungarn

Egy hét alatt elkapkodták a jegyeket a színház iránt érdeklődők Pintér Béla és Társulatának vendégjátékára a kaposvári Csiky Gergely Színházban november 5-ére meghirdetett Kaisers TV Ungarn című előadására, mely a Csiky Gergely Színház által meghirdetett hat független színházi előadást befogadó Vendéghétfők elnevezéssel most induló sorozat első darabja.

A Kaposváron egy alkalommal látható előadást eredetileg a 150 nézőt befogató vasfüggöny mögötti színpadtérre hirdették meg, ám a nagy érdeklődésre való tekintette átkerül a nagyszínpadra, ahol csaknem kétszer ennyien láthatják - mondta a sajtófelelős. 
Mint arról beszámolt, a programsorozat részeként három független társulat, két-két előadással érkezik Kaposvárra. Pintér Béla és Társulata a Kaisers TV Ungarn mellett a Szutyok című darabot, a FÜGE Produkció és VÁDLI Alkalmi Színházi Társulástól a Képmutatók cselszövése és a Caligula helytartója című darabot, a Nézőművészeti Kft.-től pedig a Nézőművészeti Főiskola és A fajok eredete című darabot láthatja a kaposvári közönség.

kaisers A Csiky Gergely Színház vezetése fontosnak tartja, hogy a kaposvári közönség a hazai színházművészet független szegmenséből is kapjon ízelítőt - hangsúlyozta Szemerédi Fanni, hozzátéve: ezek az előadások azonban ritkán tudnak "kimozdulni" budapesti székhelyükről. A tájelőadásokra ezúttal a Nemzeti Kulturális Alap független színházi előadások befogadására kiírt pályázatán elnyert egymillió forint ad lehetőséget, továbbá a független társulatok is pályázhattak kőszínházakhoz vendégjátékokra, és ők is nyertek támogatást a kaposvári vendégjátékra. 
Szemerédi Fanni az elsőként vendégszereplő társulat Kaisers TV Ungarn című darabjáról szólva elmondta: az idén elnyerte a Színikritikusok díját a legjobb független színházi előadás kategóriában, a VIDOR Fesztivál Dottore-díját a legjobb nagyszínpadi előadásért, az előadásban szereplő Stefanovics Angéla alakítása pedig elnyerte a Színikritikusok díját a legjobb női mellékszereplő kategóriában. 
A magyar valóságot groteszk módon ábrázoló zenés előadásban Baráznay Ignác (Mucsi Zoltán), a történet képzeletbeli főhősének életét láthatjuk, a szabadságharc mártírjáét, akit a nemzet csak a "Pákozdi Oroszlánként" emleget. Halála után negyven évvel leánya, Amália (Enyedi Éva) egy különös transzcendens utazás alkalmával visszakerül 1848-ba, s az ott, akkor már működő császári televíziónál kap állást - vázolta a történetet a színház sajtófelelőse.

süti beállítások módosítása