Különleges évadnyitó éjszaka a Magyar Színházban

Különleges estére invitálja a Magyar Színház közönségét. November 16-án kerül bemutatásra Sztankay Ádám: Facér pasi naplója című darabja, amelyet követően még egyáltalán nem ér véget az este. Egy különleges aukcióra is sor kerül ugyanis, majd koncerttel és VJ-k, valamint DJ-k közreműködésével zárul a rendhagyó színházi éjszaka.

Pasik és csajok éjszakája - Kortárs képzőművészeti aukcióval egybekötött premier a Magyar Színházban

Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója kalapácsot ragad - na nem szögeket fog a falba verni, sokkal inkább egy aukciót vezet majd, amelyre november 16-án, Sztankay Ádám: Facér pasi naplója című darabjának bemutató előadása után kerül sor, és amelyen középgenerációs hazai művészek alkotásaira lehet licitálni. A képek, melyek között találhatunk Kovács Lola, Miksa Bálint, Király András, Romvári Márton, Kontra Ágnes, Nagy Gábor György, Hetesi Attila, Vincze Ottó, Kati Vilim, Kupcsik Adrián, és Rabóczky Judit munkáiból is, alacsony kikiáltási árakról indulnak, és azok licitálhatnak rájuk, akik a helyszínen vagy előzetesen regisztrálnak, és sorszámmal rendelkeznek.

facer_elo

 

Program:
17:00 A kiállítás megtekinthető, sajtóbejárás, VJ, DJ
18:30 Kapunyitás a nyilvánosság számára
19:00 Az aukció kiállításának megnyitása
19:30 Facér pasi naplója: premier előadás
21:15 Fogadás, buli, VJ, DJ produkciók
21:30 Aukció. Vezeti: Őze Áron
22:30 Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar
DJ set DJ Bem Tánti Tűsarkúja koncert
VJ rezagi Fullkolor
Az aukcióra előre bejelentkező és partnere számára a Magyar Színház Sztankay Ádám: Facér pasi naplója bemutatójára tiszteletjegyet biztosít. Részvételi szándékát előre jelezze! Jegyek a megnyitót követően a helyszínen átvehetők.

Darabajánló::

„Egy szép májusi napon elbringázol pároddal a Duna-partra, egy jó gulyás és friss lángos közben eldöntitek, mi legyen az esti mozi. Másnap ugyanúgy kelleti magát a tavasz, csak a program változik: megtudod, hogy elérkezett tizenöt éves házasságod utolsó napja, az estét már egyedül várod.
A facér pasi naplója című interaktív előadás a színészek közreműködésével és a publikum asszisztenciájával boncolgatja: miként érhet véget ilyen baleseti hirtelenséggel egy házasság?
A játék résztvevői arra is választ keresnek: miféle élet jöhet az elmúlás után?”
A produkció Sztankay Ádám azonos címmel futó internetes blogja alapján készült. Rendező: Őze Áron.
Az elmúlásról nincs információnk, az előadás után azonban egy színházi program megszokott menetéhez képest minden megváltozik. A nézőknek a szervezők nem sok időt hagynak a tanulságokon merengeni, hiszen már készen várja őket az afterparti, ez alkalommal nem a színházi büfében, zártkörűen, hanem a közönséggel ünnepelve, művészeti galériákban és éjszakai klubokban megszokott programokkal.

kep_1350227687

Sztankay Ádám – Szabó Borbála:
FACÉR PASI NAPLÓJA
PETRA     BALSAI MÓNIKA
FACÉR PASI     HORVÁTH LAJOS OTTÓ
SACI     RUTTKAY LAURA
BELSŐ ÉN     GÉMES ANTOS
ÖRÖK NŐ     SZŰCS KINGA
Filmfelvételről: SZTANKAY ISTVÁN
Díszlet/Jelmez: KOVÁCS YVETTE ALIDA
Dramaturg: SZABÓ BORBÁLA
Rendezőasszisztens: LÉVAI ÁGNES
Rendező: ŐZE ÁRON

Forrás: Magyar Színház

süti beállítások módosítása