Újszövetség maraton a Vörösmarty Színházban

Különleges egyéni és közösségi, szakrális és kulturális élményt kínál a Vörösmarty Színház hívőknek és nem hívőknek. Az Újszövetséget olvassák fel, az elejétől a végéig.

Kivételes, egyedi  a kezdeményezés, színházban tudomása szerint még nem történt hasonló, jegyezte meg Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón  Az Újszövetség maraton lényege: a teátrum nagyszínpadán elhelyezett Szentírást olvassák fel a résztvevők az első betűtől az utolsóig a karácsonyi készülődés jegyében. Egy kényelmes fotel, egy mikrofon és egy Biblia várja a felolvasókat, akik tízpercenként váltják egymást. Az Advent első szombatján, 22 órakor kezdődő egyedülálló maratonra  részvételi szándékát november 12-én 10 órától bárki jelezheti személyesen a színház szervezési és jegyirodájában, a teátrum honlapján pedig tájékoztatást kaphatnak a szabad időpontokról, illetve arról, hogy mikor kik lesznek a felolvasók. Minden résztvevő emléklapot kap, és a weboldal képgalériájából letöltheti az őt megörökítő fényképet.

biblia2

Az Újszövetség maraton december 1-jén, 22 órakor Spányi Antal megyés püspök felolvasásával veszi kezdetét, aki elmondta, nagy megtiszteltetés számára a felkérés. Hozzátette: a Szentírás az emberiség egyik legolvasottabb, legfontosabb könyve. Nemcsak vallási üzenetet, hanem kultúrát is hordoz.      
Az egyedülálló kezdeményezés teljes időtartamát egyébként nehéz megjósolni, az elképzelések szerint minimum egy teljes nap, de akár 30 óránál több idő is eltelhet, mire a Szentírás végéhez érnek.

Forrás: fmh.hu

süti beállítások módosítása