Zenés Madách-bérletek musical rajongóknak

Már megválthatóak a jegyek a Madách Színház decemberi előadásaira. Emellett a színház három új bérlettel is meglepte a nézőket, amelyek közül kettő kifejezetten a musical rajongóknak szól.

Novembertől három új Madách-bérlet kapható - már a 2013-as előadásokra - amelyek közül kettőt a zenés darabokat kedvelők számára állítottak össze. A  három előadásra szóló bérletek közül az 1. számúval 2013. február 07-én, csütörtökön a József és a színes szélesvásznú álomkabátot, 2013. március 07-én, szintén csütörtöki napon, az  Anna Kareninát és 2013. április 08-án hétfőn, a Mary Poppins-t lehet megnézni. A 2. számú bérlet egy prózai és két zenés darabra szól. Frederick Stroppel: Sors bolondjai című vígjátéka mellett, amelyenek bérletes előadása 2013. február 25-én, hétfőn lesz, a Spamalotot, 2013. március13-án szerdán, valamint a Mary Poppins-t, 2013. április 09-én tekinthető meg Madách-bérlettel.

A bérletes előadásokról

József és a szélesvásznú álomkabát

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul. Andrew Lloyd Webber és sok éven át vele együtt dolgozó alkotó társa, Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. Felnőttpukkasztó, szertelen művet alkottak belőle, amely 1967-ben oratórikus formában került színre. Már ebben a verzióban is halmozta a sikereket. "Felnőtt" színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. Webber végül is fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata. A darabot hármas szereposztásban játsszák.

A főbb szerepekben: Nagy Sándor/Puskás Péter/Serbán Attila, Gallusz Nikolett/Ladinek Judit/Polyák Lilla, Barát Attila/Gáspár László/Posta Victor/Vastag Csaba

jzsef2

Anna Karenina

Ez a darab egyszerre igazi irodalmi és zenei csemege.

A női nem erejének, szépségének és kiszolgáltatottságának eposza Tolsztoj regénye.
Az Anna Karenina az író egyik legtökéletesebb alkotása, a szerelem, a szenvedély és a házasságtörés legizgalmasabb műve. Anna Karenina a világirodalom női hősei közül talán a legjelentősebb. Anna szellemes, csodálatos fiatal nő, aki a moszkvai szalonok szokásai szerint idősebb férfi feleségeként él. Szenvedélyes szerelemre lobban egy daliás lovassági tiszt iránt. A kapcsolat botrányt kavar a belterjes és konvencionális társadalmi közegben, s Anna élete tragédiába fordul.
A gazdag érzelemvilág, a remek irodalmi mű megihlette a zeneszerzőt, Kocsák Tibort, aki újabb kifejezésformát talált ehhez. A zenét.

Főszereplők: Halas Adelaida/Nyári Szilvia/Polyák Lilla, Dunai Tamás/Pankotay Péter/Sasvári Sándor, Debreczeny Csaba/Posta Victor
anna_karenina

Sors Bolondjai

A vígjáték négy szereplője két fiatal pár. Chuck és Gail az esküvőjére készül, ám Jay és Bonnie jövője korántsem ilyen egyértelmű. Meglehetősen önfejű, makacs fiú és leány áll szemben egymással, inkább kínpadra mennének, semhogy elismernék egymás igazát. Kapcsolatuk szélsőséges érzelmi hullámzások, nagy konfliktusok és komikus helyzetekbe ágyazott szakítások közepette zajlik. Az időközben házasságra lépett Chuck és Gail együttléte sem zavartalan, nem tanulták még meg az egymáshoz való alkalmazkodás tudományát. Így aztán addig megy a csatározás, amíg mind a négyen kénytelenek rájönni, hogy a szerelem nem az akarat mindenáron való érvényesítésén múlik, hanem azon a régi bölcsességen, hogy "Soha ne feküdjetek le haraggal!", továbbá "Ne veszítsétek el a humorérzéketeket!".

Szereplők: Szente Vajk, Nagy Sándor, Magyar Attila, Pikali Gerda, Balla Eszter

sors_bolondjai

Spamalot

Monty Python Spamalot című musicaljének alapja a Gyalog Galopp című világsikert aratott film. Az előadás különlegessége többek közt, hogy Monty Python más filmjeiből jól ismert és kedvelt epizódok is részei a Madách Színház musical szenzációjának.
A Spamalot Arthur Király és a Kerekasztal lovagjai abszurd kalandjait meséli el, akik Istentől azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a Szent Grált. Útjuk során találkoznak a jól ismert Monty Python figurákkal, így a Fekete Lovaggal, Timmel, a skót varázslóval, a Lovagokkal, akik azt mondják: "Ni!", és a Gyilkos nyúllal...

A darabot hármas szereposztásban játsszák.

A főbb szerepekben: Barát Attila/Szerednyey Béla/Szervét Tibor, Balogh Anna/Molnár Szilvia/Polyák Lilla, Feke Pál/Nagy Sándor/Posta Victor, Barabás Kiss Zoltán/Hajdu István/ Nagy Balázs, Arany Tamás/Szente Vajk/Weil Róbert.

spamalot2

 

Mary Poppins

Van-e ki e nevet nem ismeri?! Mary Poppins mágikus erejű figuráját, a gyerekirodalom felejthetetlen dadusának alakját az ausztráliai születésű angol Pamela Lyndon Travers, újságíró, színésznő, táncosnő találta ki. Évtizedeken át írta, regénnyé, sőt regénysorozattá formálta az epizódokat, még 90 évesen is dolgozott rajta.
1964-ben film, majd 2004-ben Travers történetei és a film alapján színpadi musical született. A szövegkönyvet Julian Fellowes készítette, a zenét Richard M. Sherman és George Stiles szerezte, a dalszöveget Robert B. Sherman és Anthony Drewe írta. Azóta a világ színpadairól levehetetlen, rengeteg díjat nyert sikerdarabbá vált, felnőttek és gyerekek gyönyörűségére. A siker titka az az utánozhatatlan báj, amellyel a musical egybeötvözi a környező világ hétköznapjait a tündérmesék varázslatával. A darabot hármas szereposztásban játsszák.

mary_poppins_plakt_vag

Főszereplők: Mahó Andrea/Oroszlán Szonja/Polyák Lilla, Csonka András/Sándor Dávid/ Szente Vajk, Dunai Tamás/Szerednyey Béla/Szervét Tibor, Gallusz Nikolett/Koós Réka/Ladinek Judit.

 

Forrás: madáchszínhaz.hu

süti beállítások módosítása