"A színész olyan, mint egy kutató" - Bánfalvy Ági az Abigélről

Bánfalvy Ágival készített interjút a Sikeres Nők magazin az Abigél kapcsán, melynek producere és szereplője is egyben. A darabot az ősszel az Urániában játsszák. Lapszemle.

A Sikeres Nők magazin cikkéből:

Bánfalvy Ági felidézte, legelőször 1977-ben az Abigéllel, amikor felkértek a televíziós sorozat egyik szerepére, Torma Piroskáéra. "Egy téli, februári reggel bebújtam az ágyba a forgatókönyvvel és rögtön el is olvastam. Rájöttem mennyire jó szerep ez, a legjobbnak tartottam" - mesélte.
A kérdésre, miért éppen az Abigélre esett a választása, a színésznő így felelt: "Az Abigélhez személyes a kötődésem, 1978-ban nagy tévé-sikert aratott, ez a szerep rajtam is maradt. Ismételgették, így kötik hozzám. Zsurzs Éva szerint Szerencsi Évára és rám maradt. Ezt hatalmas szerencseként éltem meg. A "Nagy Könyv" beszavazós műsorban is a legkedveltebb lett, új reneszánszát éli, ha kétszer megy műsoron, akkor kétszer leszek egy nap Torma Piroska. Ez határozza meg mindennapjaim nagy részét."

banfalvyFotó: storyonline.hu

Bánfalvy Ági szerint a legfontosabb, hogy a színésznői és a produceri szerep összeálljon. "A színészt összemérik másokkal, ez egy egyszerűbb terület, mint finanszírozni, de ha kreatív a csapat és mindenki hisz benne, a színész olyan, mint egy kutató" - fogalmazott.
A szereplőválogatásról elmondta, a lényeg, hogy a kiválasztott szereplő a filmet vagy a könyvet követi-e. A kettőnek ötvöződnie kell. "Önmagának is meg kell felelnie. Társulati tagokra nehéz ráhúzni egy-egy szerepet, ezért szerepre kerestünk alkalmas egyént. Nem kellett megalkudni! Csodálatos színészi gárda állt össze, a ma élő nagyok méltóak lesznek. Nem azt nézték, hogy milyen tehetséges, hanem a szerepre illik vagy nem, akarja vagy nem" - hansúlyozta Bánfalvy Ági, aki azt üzente az olvasóknak: ne függjenek másoktól!

"Sok életet és sok sorsot láttam. Sosem féltem, mert szerintem az ismeretlenben is a lehetőséget kell látni, kitalálni. Szabó Magda például abból merített erőt, hogy a kilencvenes években visszajárt régi iskolájába. Szerintem a munka és a hit a legfontosabb. Hinni valamiben és valakiben"- szögezte le.
"Minden pofont kihívásnak kell venni! Keresni, kutatni kell, nyitottnak kell lenni a többi ember felé. Ne legyen az embernek csőlátása, merjen segítséget kérni és adni" - zárta gondolatait Bánfalvy Ági.

A teljes interjú a Sikeres Nők magazinban olvasható.

süti beállítások módosítása