Összesen 33 magyar borász nedűi és 66 ismert személyiség, művész, sportoló kedvenc ételei várják a vendégeket azon az étel-és borkóstoló fesztiválon, amelyet Őszy-Tóth Gábriel Így főznek a hírességek című új könyve alapján rendeznek meg november 23-án Budapesten. Fakanalat ragad többek között Avar István, Eperjes Károly, Für Anikó, Józsa Imre, Koncz Gábor és Mécs Károly is.
A kötet szerzője a csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a harminchárom neves borásszal összefogva hírességeket kerestek fel: díjazott művészeket, olimpiai és világbajnok sportolókat, munkájuk révén elismert embereket. Ők mindannyian megosztják az olvasóval kedvenc ételük, egy-egy családi sütemény vagy a családi hagyományok által őrzött egytálétel receptjét is.
Tunyogi Henriett balettművész a sztrapacskával tálalt mangalicapörkölt, Tokody Ilona operaénekesnő pedig a több híres tenor által is "világbajnoknak" ítélt tiramisujának titkát osztotta meg.
Ezeket, illetve számos egyéb étket - összesen 66 félét - kóstolhatnak meg a hozzájuk illő borokkal együtt a november 23-i fesztivál látogatói a Symbol Budapestben. Természetesen találkozhatnak a kötetben megszólaltatott személyiségek többségével is, sőt, a közönséget az ételek-italok fogyasztása közben zenei előadások is szórakoztatják.
Őszy-Tóth Gábriel másfél éven át tartó munkával elkészült könyvének célja a korábbi kötetekhez hasonlóan, hogy népszerűsítse a magyar borokat és gasztrokultúrát. A könyv azonban nem csupán receptkönyv, mivel az interjúkban megszólaló hírességek önmagukról, gondolataikról, művészetükről, valamint az ételekhez és a borhoz fűződő kapcsolatukról is mesélnek.
A fesztivál részletei a www.igyfoznek.hu internetes oldalon olvashatók, ahol jegyek is rendelhetők a gasztronómiai eseményre.
Forrás: MTI
Leadfotó: baromfiudvar.hu