Végső búcsú Vallai Pétertől

Vallai Péter színművész temetése november 23-án, pénteken fél 3-kor lesz a Farkasréti temetőben - tudatta honlapján a Vígszínház. 

23.-án búcsúznak a színművésztől:

A Jászai Mari-díjas színművészt, a Vígszínház társulatának tagját november 6-ról 7-re virradó éjjel, életének 66. évében váratlanul érte a halál. Vallai Pétert a Vígszínház saját halottjának tekinti.
"Emlékezetes alakításait, tehetségét, ember- és életszeretetét, műveltségét örökre szívünkben őrizzük. Fanyar humora, különleges intellektusa és briliáns játéka mindannyiunknak hiányozni fog" - írta a Vígszínház társulata.

vallaiFotó: litera.hu

Nagy Gabriella búcsúja Vallai Pétertől:

Vallai Péter nincs többé köztünk. Köztünk van. Földi valójában, csapongóan ősz fürtjeivel, clownos alakja kezünkkel immáron nem megérinthető. Lelkes lénye, fanyar és együtt érző humora, alázatos színészi szelleme azonban megszólítható marad. Nagy Gabriella búcsúzik Vallai Pétertől.

Írom épp a hírt, hogy meghalt. Nem látok, sötét van. A nevét pötyögöm a gépbe, közben kapcsolnám a villanyt, de jókora pukkanással kiég az izzó. Leírom sötétben.

A Vallai az egy fogalom. Ő volt a vers a tévében. A Berek Kati meg ő. Ilyen az értelmes beszéd, egy igazi értelmiségi színész, ezt gondoltam. Nem is színész, ő a költő. Egész más artikuláció, más fegyelem és lomposság, feszített dallamívek, élőbeszéd. A folytatást itt olvashatja.

Vallai Péterről saját szavaival - egy régi riportból:

vallairiport2

A képre kattintva tovább olvashat.


Forrás: Színház.hu, MTI, OSZMI, litera.hu

süti beállítások módosítása