Plácido Domingót köszöntötték a Bécsi Operaházban

A Bécsi Állami Operaház emlékgyűrűjét kapta a világhírű tenor, Plácido Domingo szerda este a Simon Boccanegra előadása után.

Az énekes, aki eddig is tiszteletbeli tagja volt az együttesnek, 45 évvel ezelőtt debütált a Wiener Staatsoper színpadán - erre emlékeztet az elismerés, amelyet Claudia Schmied osztrák kulturális miniszter nyújtott át Dominique Meyer intendáns oldalán a meglepett művésznek. 
Plácido Domingo 1967. május 19-én a Don Carlos címszerepében mutatkozott be a bécsi színpadon. Azóta 220 estén találkozhatott vele a közönség, ebből 34-szer karmesterként állt dobogóra.

domingoFotó: Michael Pöhn

Különleges adottságai révén belcanto, lírai és hőstenor szerepeket egyaránt életre keltett, énekelte az Aida Radamesét, a Carmen Don Joséját, a Stiffelio és az Otello címszerepét, Caniót a Bajazzókban, Edgart a Lammermoori Luciában és Lohengrint. Ebben az évadban februárban még négy alkalommal játssza a Simon Boccanegra címszerepét, júniusban Gounod Rómeó és Júliája hallható Domingo vezényletével, Nino Machaidze lesz Júlia, Piotr Beczala Romeó.

MTI

süti beállítások módosítása