Blaskó, Helyey és Trill kapta a Gyulai Várszínház díjait

A művészek Kiss György Munkácsy-díjas gyulai szobrászművész bronzplakettjét, elismerő oklevelet és pénzjutalmat kaptak.

Átadták a Gyulai Várszínház 49. évadának művészeti díjait szerdán este a teátrum Kamaratermében rendezett ünnepségen: az elismeréseket Blaskó Péter, Helyey László és Trill Zsolt kapta.

Gedeon József színházigazgató az MTI-nek elmondta: a Várszínház két évtizedes hagyományaihoz híven a harmincfős művészeti testület szavazatai alapján, az önkormányzati testület jóváhagyása mellett a 2012-es nyári várjátékokon nyújtott kimagasló művészeti teljesítmények részesültek elismerésben.

Sík Ferenc-nívódíjat kapott Blaskó Péter színművész Achmed szerepének magas szintű megformálásáért Székely János: Mórok című darabjában. A díjat Gyula város önkormányzata és a Várszínház alapította.

dijazottak

Havasi István-díjban részesítette a művészeti testület Helyey László színművész kiemelkedő művészeti teljesítményét Márai Sándor: Füves Könyvek című előadásában. A díjat Gyula város önkormányzata alapította.

A Gyulai Várszínház Őze Lajos-díját 2012-ben Trill Zsolt színművész nyerte el Shakespeare: A vihar című darabjában Caliban szerepének magas szintű megformálásáért.

Az elismeréseket Görgényi Ernő polgármester és Gedeon József színházigazgatója adott át.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása