Magyar operettsiker Bukarestben

Nagy sikert aratott a múlt héten a Budapesti Operettszínház Bukarestben, ahol egy Lehár Ferenc-gálakoncerttel vett részt az ötödik alkalommal megszervezett nemzetközi operettfesztiválon.

Az Operettszínház társulata szerda este az Odeon Színházban - a román főváros legrégebbi színházépületében - mutatott be részleteket koncertformában Lehár Ferenc Cigányszerelem és A víg özvegy című operettjeiből.

operett_bukarest

A víg özvegy: Lukács Anita és Vadász Zsolt

A kétrészes előadáson fellépett mások között Lukács Anita, Frankó Tünde, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Kerényi Miklós Máté és Szendy Szilvi, akik Makláry László karmester irányítása alatt, az Operettszínház balettkarának és a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínház zenekarának közreműködésével adtak elő részleteket a két népszerű Lehár-operettből. A közönség az előadás végén állva tapsolta meg a magyarországi művészeket.

vg_zvegy

A víg özvegy: Kalocsai Zsuzsa

"Az élet szép" elnevezésű romániai nemzetközi operettfesztivál házigazdája a bukaresti operettszínház, amely szoros együttműködést alakított ki a budapestiekkel, de a fesztiválnak rendszeres résztvevője a kijevi operettszínház is, amely az idén ifj. Johann Strauss A cigánybáró című művét mutatta be. A szentpétervári Zenés Komédia Színház művészei szintén nagy sikert arattak népszerű operettrészleteket bemutató gálakoncertjükkel.

operett_bukarest2

Cigányszerelem: Frankó Tünde és Benkóczy Zoltán

A fesztivál az idén is széles kínálattal jelentkezett, hiszen bábszínházi és táncszínházi előadások ugyancsak szerepeltek a programban, de dzsessz- és világzenei koncerteken is részt vehetett a közönség.
Razvan Ioan Dinca, a bukaresti operettszínház igazgatója november 7-én, a fesztivál előestéjén vehette át a Pro Cultura Hungarica díjat annak elismeréséül, hogy az általa vezetett intézmény szoros kapcsolatot alakított ki a Budapesti Operettszínházzal, és számos nagyhatású közös produkciót valósítottak meg. Dinca elmondta: ennek az együttműködésnek is köszönhető, hogy a bukaresti operettszínház az egyik legmegbecsültebb romániai teátrum lett.

 

Forrás: MTI Fotó: Operettszínház

süti beállítások módosítása