Magyar hangja... - szinkronhangok gazdái a New York-ban

Hangokkal telik meg a Színész Páholy. November 25-én, 17 órától azok szólítanak meg minket, amelyeket minden nap hallhatunk a környezetünkben, például ha beülünk egy moziba, vagy csak otthon nézünk egy jó filmet. Csakhogy most arcok is társulnak hozzájuk.

A kávéház ajánlója:

Vannak nevek, miket már berögzült hangsúllyal sorolunk, hangok, amiket ezer közül is felismernénk. Ismeretlen ismerősök, részesei filmélményeinknek, szeretjük őket, de amíg meg nem szólalnak, akár el is sétálhatnának mellettünk. A szinkronizáló színészeket most közelebbről is megismerhetjük. Sőt, munkájukba is bepillanthatunk, hiszen november 25-én, 17 órától a New York Kávéházban a szinkronizálás rejtelmeibe avatják be az érdeklődőket.

Mitől jó a szinkron? Mitől lehet sokféle egy hang? Mennyire ismerhető meg belőle a szerepet játszó színész? Mit adhat hozzá egy jó szinkron az eredeti produkcióhoz?

szinkrszoro

Mi magyarok egykor híresek voltunk a szinkronban nyújtott mestermunkánkért. Ma is keringenek legendák egy-egy remekbe szabott magyar változatról, ami a film készítői szerint is jobb, mint az eredeti. Mi pedig azt szeretnénk megtudni, mi lehet ennek a titka? Hogyan választják ki a megfelelő hangot? A színészek mennyire ismerik a film történetét? Elárulhatnak-e előre általunk még nem ismert részleteket? Tényleg olyan gyors ma a szinkronban a tempó, mint ahogy azt hallani? Csak szakértői füllel tudnak figyelni egy filmet? Felismerik a hangjukat az utcán, közértben? – na és persze millió egyéb kérdésre adnak válaszokat a hazai szinkron nagyágyúi, akiket naponta rendszeresen hallunk.

Például Zsurzs Kati (Született Feleségek), Kisfalvi Krisztina (CSI: New York-i helyszínelők), Fekete Zoltán (Doktor House) és Faragó József szinkronrendező. Ők mesélnek a szinkronizálás rejtelmeiről a New York Színészpáholy következő műsorán, amely a szineszpaholy@postafiok.hu címen igényelt, valamint a helyszínen 1000 forintért váltott jeggyel tekinthető meg, és ami egy kávé elfogyasztását is tartalmazza.

süti beállítások módosítása