Vizsgálják Vidnyánszky kijelentését az RTL Klubnál

Az RTL Klub egyes nézői azt követelik, a csatorna vegyen elégtételt a debreceni Csokonai Színház igazgatójának kijelentése miatt.

A Nemzeti Színház direktori posztjára pályázó Vidnyánszky Attila kemény szavakkal illette a kereskedelmi csatornákat és feltehetően Stohl Andrásra utalt, amikor azt mondta a Heti Válasznak adott interjújában: „Nehezen egyeztethető össze, ha egy színész nagy dolgokról beszél, és hitet akar sugározni a Nemzeti színpadán, miközben olyan tévécsatorna alkalmazásában áll, amely nap mint nap bűnök sorozatát követi el a kultúra és az emberi lélek ellen" – fogalmazott a színházigazgató.

vidnyanszky

A nyilatkozat után az RTL Klub nézői zúgolódni kezdtek, csak úgy, mint Stohl András rajongói. Több fórumon is lázadoztak a nézők Vidnyánszky megjegyzése miatt, aki a csatorna követői szerint  rossz színben tűntette fel az RTL Klubot - számolt be a hir24.

„Mi nézők, mindenképpen arra biztatjuk az RTL Klubot, hogy terelje jogi útra ezt a dolgot és vegyenek elégtétel a színházigazgató bántó és sértő megjegyzése miatt" - mondta egy RTL-es néző.

A Hír24 az RTL Klubot is megkérdezte, Kolosi Péter programigazgató elmondta, érthetetlennek és felháborítónak tartják a színházigazgató kijelentését. Úgy érzik, ezzel a az egész országot minősítette és sértette meg. Kolosi Péter azt sem titkolta, jogászaik vizsgálják, minek minősül Vidnyánszky nyilatkozata.

süti beállítások módosítása