Külföldi önkéntesek érkeznek hazai kulturális intézményekbe

Az AIESEC egy nemzetközi non-profit szervezet fiatalok számára, amely lehetőséget ad a világ 113 országában a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, hogy fejlesszék a bennük rejlő képességeket azáltal, hogy olyan projektekben vesznek részt, amelyek a társadalomra és a gazdaságra pozitív hatással vannak. Szakmai gyakornoki és önkéntes programjaik során külföldi fiatalok érkeznek az országba, akik egy önkéntes program keretében 6-8 hetet töltenek non-profit és oktatási intézményekben.

Az AIESEC közlemémye:

Az AIESEC Corvinus Egyetemi Irodája különböző projektek keretein belül szervezi meg külföldi önkéntes hallgatók változó időtartamra szóló látogatását és munkáját hazánkban, azon belül is Budapesten.

Az NGO elnevezésű projekt új és egyedülálló területeket nyit a érkező diákok számára. Ez a terület nem más, mint a kulturális intézmények, színházak, múzeumok és galériák világa. Az előbbiekben említett szervezetek igényeinek megfelelően kiválasztott hallgatók 6-8 hetes itt tartózkodásuk alatt életre szóló tapasztalatokat szereznek a magyar kultúráról, valamint sajátjukkal színesítik azt. Országunk méltán lehet büszke kulturális életére és hagyományaira, és az AIESEC nagy hangsúlyt fektet e tradíció fenntartásának segítésére. Valljuk be, a népszerűsítés sajnos ráfér a kulturális szektorra.

Olyan együttműködés ez, amely során mindhárom fél jól jár. A szervezetek költséghatékony módon tudják beépíteni az önkénteseket különböző projektjeik munkafolyamataiba, hiszen nem szükséges számukra fizetést biztosítaniuk. Az egyetlen tétel, amely az intézményeket terheli, a diákok szállásának és ellátásának költsége.

aiesec

Az ambiciózus, talpraesett hallgatók elsősorban marketinges, grafikus, rendezvényszervező és külföldi kapcsolatteremtő munkakörökben tudnak a szervezetek segítségére lenni. Látogatásuk során olyan tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodnak, amelyek nagy segítségükre lesznek későbbi életük és pályafutásuk során.

Az szervezet egyik alapvető céljának tesz eleget, elősegíti a fiatalok képességeinek fejlesztését országhatárokat átívelő keretek között, akik hisznek abban, hogy a jelenlétük pozitív hatással lehet az intézmény életére, és egy különleges munkatapasztalatot vihetnek haza.

Ezért fontos, hogy minél több szervezet megismerhesse az AIESEC tevékenységét, és együttműködésük eredményeként egyre több elhivatott fiatal kaphassa meg ezt az életre szóló élményt.

További információ: aiesec.hu/bce/

süti beállítások módosítása