A Púpos - Musical ősbemutató a RAM-ban

Paul Feval romantikus története a RAM Colosseumban látható november 24.-étől.

Másik Lehel és Vizeli Csaba A púpos című musicaljének ősbemutatóját a komáromi Jókai liget szabadtéri színpadán, idén nyáron láthatta a közönség. A felújított darab kőszínházi premierjének november 24-én a RAM Colosseum ad otthont. A Paul Feval regényéből készült zenés színpadi adaptációban többek között olyan népszerű színészek keltik életre a történet szereplőit, mint Csengeri Attila, Makrai Pál, Vikidál Gyula, Barabás Kiss Zoltán, Molnár Ágnes és Fésűs Nelly. A címszereplő, vagyis Henri de Lagardére lovag Laklóth Aladár.

  Az előadásról

Az alkotók azt remélik, hogy Lagardére lovag története a számos filmfeldolgozás után a musicalszínpadot is meghódítja. Ugyanis generációk nőttek fel Paul Féval romantikus, kalandos regényén, amiben az élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül a jó elnyerje jutalmát, és a gonosz meglakoljon. A nagyszabású, látványos táncjelentekkel és izgalmas vívójelentekkel tarkított új magyar musical a közismert történetnek, illetve a sztárszereposztásnak köszönhetően igazi sikerdarabbá válhat.

A_ppos Vizeli Csaba a darab írója, a társulat vezetője az ősbemutató társrendezője is volt. Bakó Gáborral, a Miss Saigon, a Nyomorultak, az Aida és számos nagysikerű színházi előadás koreográfusával közösen állították színpadra a produkciót. 

„Úgy gondolom, hogy egy igazán különleges előadást sikerült létrehoznia a Magyarock Dalszínháznak. A társulat tagjai fel tudtak nőni a vendégművészekhez, s méltó partnerei voltak az előadásban. Bakó Gábor látványos tömeg- és Gyöngyösi Tamás akciódús vívójelenetei mind-mind különleges helyet foglalnak el a történetünkben, hiszen korábban még nem volt lehetőségünk ilyen összetett musicalt színpadra állítani. A grandiózus díszletben minden jelenet jól működött, az apró technikai problémák csupán a mostoha időjárási körülményeknek köszönhetőek, hiszen a premier előtti két napon minden próbát megszakított az állandó esőzés. A közönség reakciói alapján azonban elmondható, hogy egy igazán kiváló előadást sikerült létrehoznunk, amely reményeink szerint még sok helyre el fog jutni.“ – mondta a társulat vezetője a nyári ősbemutató után.

a_ppos3

Mozgalmas cselekmény, vidámság, kiváló karakterek, korhű jelmezek jellemzik a nagyívű dallamokkal átszőtt új musicalt A Púpost. Vizeli Csaba és Másik Lehel egyébként még 2010-ben a Madách Színház musical pályázatára készítette el a művet, amely november 24-én egy kicsit felfrissítve, megújítva kerül a nézők elé, így azoknak is újdonságokkal szolgálhat, akik esetleg látták a szabadtéri előadást. „A Púposban minden jelen van, ami egy jó musicalhez kell, azért is választottuk ezt a regényt: ellentétek játékát élvezhetjük, élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül – mindannyiunk örömére - a jó elnyerje jutalmát "– árulta el Vizeli Csaba, a produkció rendezője, hogy miért Favel, napjainkban kevésbé ismert regényét választották.

a_ppos_5

Az újrarendezett darab November 24-én debütál a RaM Colosseumban, ekkor két alkalommal, délután 15 és este 19 órakor látható, legközelebb pedig decemberben lesz színen.

a_ppos4

A történet

Philippe Gonzague bérgyilkosokkal megöleti Philippe Nevers hercegét, Franciaország harmadik leggazdagabb nemes urát, hogy elvehesse annak özvegyét, a szép Aurore Caylust, és ezzel rátehesse kezét Nevers hatalmas vagyonára.

A merénylet sikerül, a házasság is. A halott barát, a herceg lányát, a csecsemő Aurore-t azonban a tisztaszívű Henri Lagardére lovag - az egykori vívósegéd – megmenti, így a gaz Gonzague herceg nem lehet a lányra eső örökrész birtokosa.

A történet 17 év elteltével Párizsban folytatódik. A gazdasági konjunktúrát kihasználó Gonzague, "a harmadik Philippe" kastélyát jó pénzért üzletkötők rendelkezésére bocsátja. Köztük tűnik fel a titokzatos púpos, akiről idővel kiderül, hogy azonos az Aurore Nevers-t hetedhét határon túl felnevelő - és a már felserdült, 18 éves lányba immár beleszerető - Lagardére-rel.

A_PUPOS_plakt

A púpos

Paul Féval regénye alapján írta: VIZELI CSABA

zeneszerző: MÁSIK LEHEL

Henri de Lagardére lovag , A púpos - LAKLÓTH ALADÁR

Philippe de Gonzague, Mantova hercege - CSENGERI ATTILA

Aurore de Nevers, Nevers lánya- KUCZMANN ÁGNES

Blanche de Nevers, Nevers özvegye, Gonzague neje- FÉSÜS NELLY, MOLNÁR ÁGNES

Philippe de Orleans, Franciaország régense - BALOGH ATTILA

Cocardasse, vívómester - BARABÁS KISS ZOLTÁN

Passepoil, vívómester - MAKRAI PÁL

Philippe de Nevers, Lorainne hercege - VIKIDÁL GYULA

Chaverney márki, Gonzague unokaöccse - MÁSIK LEHEL

Flor Dona Cruz, örömlány - VÉGH EDINA

Peyrolles úr, Gonzague intézője - ZAKÁCS PÉTER

továbbá: TIHANYI DÁNIEL, GOMBÁS ÁDÁM, TAKÁCS EMIL, KOLLÁRIK PÉTER, SZAKÁCS TIBOR, ZALKA NORBERT
közreműködik: a MAGYAROCK DALSZINHÁZ társulata

a rendező munkatársai: KORMÁNYOSI MIKLÓS, Dr. GYURICZA MIKLÓS

koreográfus asszisztens:PÁLL ZSANETT

jelmez: BALAI ZSUZSANNA

színpadkép: SIKLÓSI JÓZSEF Ybl-díjas építész

színpadi mozgás, vívójelenetek: GYÖNGYÖSI TAMÁS

rendező: BAKÓ GÁBOR - VIZELI CSABA

Forrás: magyarockdalszínház.hu, Csallóköz

süti beállítások módosítása