Szerelem, ó - bemutató Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Színház következő bemutatójára november 23-án este 7 órától kerü sor. Murray Schisgal: Szerelem, ó című vígjátékát Blaskó Balázs rendezi.

Ajánló:

Egy elhagyott hídon az éjszakai órákban Harry Berlin megfelelő körültekintéssel készülődik az öngyilkosságra. Az előkészületek során egy arra tévedő járókelő Milt Manville fölismeri benne volt osztálytársát, s megkéri, hogy ne csináljon ilyen csacsiságot. Harry elmondja, hogy ő bizony nagyon szerencsétlen, nagyon sokat szenvedett, igazi gyerekkora sem volt, s csak arra emlékszik, hogy ötéves korában kapott egy doboz kekszet a nagyszüleitől és 17 éves koráig abból kapott minden karácsonyra egy darabot. Azt is megemlíti, hogy háztartási keksz volt…
Így indul ez a Woody Allen világát idéző szatirikus vígjáték, melyben miután megjelenik Milt temperamentumos felesége, Ellen a két ellentétes karakterű férfi élete rendkívüli fordulatot vesz. Szórakoztatóan viszontagságos események után a történet második részében, komolytalan tanulságok levonása után elsimulnak a hullámok, és mulatságos véget ér a történet, mikor a magára maradó főhős nadrágját egy arra őgyelgő kóbor kiskutya lepisili.
A 60-as évek közepén mutatta be a darabot Várkonyi Zoltán rendezésében a fénykorát élő Vígszínház. A három sziporkázóan ragyogó szerepben, Darvas Iván, Ruttkai Éva és Bárdy György remekelt.

Portik-Gyorffy_Andras_Marjai_Virag

Blaskó Balázs rendező a darabról:

"A mű tulajdonképpen egy abszurd, tele bohózati elemekkel, Woody Allen különleges világát idézi. Személyes sorsukat, határaikat kereső harmincasokról szól: Harryről, az önképzőkör egykori ászáról, akiből minden lehetett volna, ám mégsem lett semmi, s ellentétéről, a realitás megtestesítőjéről, a mindig két lábbal a földön járó Miltről. Köztük pedig természetesen ott a nő, aki intelligensebb, értékesebb mindkettejüknél, s így riasztja is őket. A darab, amely – szimbolikusan – egy hídon játszódik, hiszen az összeköt, de el is választ. Folytonos tükörjáték ez, amely az élethez való kapcsolatunkat boncolgatja, sok humorral."

Nagy_Andras_Portik-Gyorffy_Andras_Marjai_ViragVirgFotók: Gál Gábor

Murray Schisgal: Szerelem, ó
vígjáték
Fordította: Karinthy Ferenc
*
Milt    Portik Györffy András
Harry    Nagy András
Ellen    Marjai Virág
*
Díszlettervező: Bényei Miklós
Jelmeztervező: Molnár Gabriella
Ügyelő - Súgó: Szecskó Andrea
Rendezőasszisztens: Lázár Rita
Rendező: Blaskó Balázs
Bemutató: 2012. november 23. 19 óra
Gárdonyi Géza Színház, Eger

Forrás: gardonyiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása