"Vészforgatókönyveket gyártunk" - Kulcsár Viktória a függetlenekről

A Színház.hu nyolcrészes videósorozatot indított, melynek keretében a független terület képviselőit kérdezi a zárolásról és annak következményeiről. A második részt láthatják.

Ebben a részben Kulcsár Viktória, a FÜGE elnöke és a Jurányi Inkubátorház alapítója nyilatkozik arról, hogy miként érinti az alternatívok új, közös bázisául szolgáló Jurányi Inkubátorházat a független területen történt zárolás.

"Közel negyven szervezet költözött az Inkubátorházba, főleg előadóművészettel foglalkoznak, pályáztak a hatos kategória működési támogatására. Amikor igent mondtak erre a vállalkozásra, úgy látták, fenn tudják tartani a helyüket a Jurányiban, ahol még életképesebbé válhatnak a piacon, ahol akár órákat, kurzusokat tudnak tartani. Az, hogy nem akkora összeggel számolhatnak, mint amire számítottak, megnehezíti a mi helyzetünket is. A zárolás közvetlenül hat ránk, mint FÜGÉre (Függetlenül Egymásért), ugyanis elvileg 14 millió forintot nyertünk támogatásként, ez a működési költségünk egynegyede, ami a munkatársaink bejelentett bérét fedezte volna... Közvetve is érintettek vagyunk, és ez a nagyobb baj, hiszen a Jurányiba beköltöző szervezetek nagyrésze életképtelenné válik, idővel nem tudja fizetni az üzemeltetési költségeket és az a vállalkozás, amire mindenünket feltettük, amin öt éve dolgozunk veszélybe kerül, pedig a cél az volt, hogy legyen végre a független területnek egy komplexuma. Vészforgatókönyveket gyártunk, hogy a Jurányi ne dőljön be abban a hónapban, amikor megnyílt... El kell érni, hogy jövőre ne üljünk itt, ugyanígy."

Színház.hu

süti beállítások módosítása