Hargitai Iván és egy furcsa dzsungel Veszprémben

Készül a Sötét galamb című előadás Veszprémben. Örkény István művét december 1-én mutatják be. A produkcióról Hargitai Iván rendezőt kérdezték.

Hargitai Iván nem először dolgozik a a veszprémi teátrumban, néhány éve a Petőfi Színházban állította színpadra a Bolond vasárnap című komédiát. A Sötét galamb című művet ő választotta Örkénytől, szerinte remek darab, kicsit érthetetlennek is tartja, hogy alig veszik elő a színházak.
-  Nagyon erős drámai műnek érzem a Sötét galambot, ugyanakkor komédia is, hiszen rengeteg olyan helyzet adódik a főszereplő életeben, amely megmutatja a létezésünk fonákságait. A történet nagyon izgalmas, az 1950-es években felszámolják az apácarendeket és a hősnő visszakerül a civil életbe. Vajon, miként lehet egy ilyen helyzethez alkalmazkodni? Ilona szemszögén keresztül látjuk a világot és a férfiakat. A magányban élő ember sorsán keresztül kivetülnek a kérdések felénk: jobb-e befelé fordulni és csak időnként tudomást venni a világról? Ha így dönt az ember, az gyávaság? Vagy neki kell vágni a hétköznapoknak, egy furcsa dzsungelben - amit életnek hívunk- és megküzdeni a kihívásokkal? Az, hogy melyik a hasznosabb, arra az író sem ad egyértelmű választ - hangsúlyozta Hargitai Iván, aki hozzáfűzte: minden színész több szerepet is eljátszik a darabban és ez is remek lehetőséget jelent a színészeknek, hogy színes, tartalmas, igazi színházi élményt garantáló előadás szülessen.

hargitai_ivanFotó: petofiszinhaz.hu

Örkény István: Sötét galamb
Glória-Ilona Dobra Mária
Pulcheria, Tar Mihályné, Balassáné Bajcsay Mária
Beatrix, Lujzi, Anikó Csarnóy Zsuzsanna
Blandina, Piroska, Margit Palásthy Bea
Sylvia, Marika Terescsik Eszter
Jusztina, Nagyné, Házinéni Perjési Hilda

Dr. Krasznai, Nagy Dezső, Rimanóczi Szalma Tamás
Öreg ember, Guszti - Lujzi öccse, I. munkás Horváth Illés
Dezső - Tarné öccse, Trenka Iván, Részeg, II. munkás Tóth Loon
Csimma Tivadar, Rendőr, III. munkás, A sofőr, Motoros Máté P. Gábor
Díszlettervező: Cziegler Balázs

Jelmeztervező: Kárpáti Enikő
Súgó: Tóth Zsanett
Rendezőasszisztens: Pápes Mónika

Rendező: Hargitai Iván

Bemutató: 2012. december 1. 19 óra
Latinovits-Bujtor Játékszín

Veszprém

Forrás: petofiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása