Szabályosan kelt el a Játékszín - az MNV Zrt. közleménye

Szabályosan, megfelelő áron kelt el a Játékszínt működtető társaság - közölte az állami vagyon kezeléséért felelős MNV Zrt..

Közlemény:

Megfelelő áron, a jogszabályok betartásával került értékesítésre a társaság, ezt támasztja alá az is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság az iratok áttekintését követően elutasította az ügyben tett feljelentést.

Az állami vagyon kezeléséért felelős MNV Zrt. az elmúlt két évben már több ügy dokumentumainak nyilvánosságra hozatala kapcsán bebizonyította, hogy az állami vagyon jogszerű kezelése, védelme, valamint átlátható működtetése mellett kiemelt figyelmet fordít a nyilvánosság tájékoztatására is.

A végelszámolás alatt álló Játékszín Terézkörúti Színház Nonprofit Kft. jogszerű hasznosítását követően a sajtóban valótlan, a tényeket hamis színben feltüntető állítások jelentek meg. Megjegyezzük, hogy a valós tényállásról, vagyis a társaság gazdasági-pénzügyi helyzetéről egyébként bárki hiteles információhoz juthatott volna, amennyiben megtekinti a kft. nyilvános mérlegadatait, beszámolóit. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a társaság értékesítése - szakmai érvek figyelmen kívül hagyásával - egyértelműen politikai támadások célpontja lett.

jatekszin

Fotó: Népszava

Az MNV Zrt. az ügy megnyugtató lezárása és nyilvánosság teljes körű tájékoztatása érdekében az alábbiakat tartja szükségesnek közölni.

A Játékszín Terézkörúti Színház Nonprofit Kft. 2011-ben 144,1 millió forint támogatást kapott a működéshez, a minisztériumi támogatás megszüntetésével azonban 2012. év közepére működésképtelenné vált. Az emiatt végelszámolás alá került társaság ebben az állapotban került értékesítésre, miután vételi árajánlat érkezett annak megvásárlására. A társaság értékesítése a jogszabályok maradéktalan betartásával történt, ezt támasztja alá az is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a dokumentumok áttekintését követően a feljelentés elutasításáról döntött. Az eljárás lezárására való tekintettel az MNV Zrt. a nyilvánosság tájékoztatása céljából közzéteszi a társaság vagyonértékelését, amely bemutatja a végelszámolás alatt állt társaság értékét és egyértelműen igazolja, hogy az értékesítés megfelelő áron történt.

Az MNV Zrt. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Avtv.) 3. § 5. pontja és 26. § -a, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény (Vtv.) 5. § (1) bekezdésében foglaltak alapján hivatalos honlapján teszi elérhetővé a nyilvánosság számára a Terézkörúti Játékszín Nonprofit Kft. vagyonértékelését és adásvételi szerződését ezzel is biztosítva a transzparenciát, valamint a nyilvánosság tájékoztatását a jogszerű eljárásról.

A vagyonértékelés megtekinthető az alábbi elérhetőségen:

http://www.mnvzrt.hu/data/cms833429/ertekbecsles.pdf

Az adásvételi szerződés elérhető itt:

http://www.mnvzrt.hu/data/cms833430/SzT_38629.pdf

 

 

 

Budapest, 2012. november 26. 

süti beállítások módosítása