Színházi napot tartottak a győri Krúdy Gimnáziumban

Nem azért felejtesz el játszani, mert megöregszel, hanem attól öregszel meg, hogy elfelejtesz játszani. George Bernard Shaw idézetét választották mottóul a Krúdy Gyula Gimnáziumban a 6. Krúdy Szalon elnevezésű rendezvényen.

Meghívott vendégként Kszel Attila műhelybeszélgetésen vett részt, ahol a "színházcsinálásról" mesélt a diákoknak. A szerepformálás kihívásairól, többek között A Gézagyerek és a Tóték Postásának figurája kapcsán Posonyi Takács László beszélt. A nap folyamán felléptek a Győri Nemzeti Színház stúdiósai Kszel Attila vezetésével, és az improvizáció izgalmairól mesélt Pingiczer Csaba és Máté Richárd, a GyőrBe-Ugró stábjának két jellegzetes alakja.
A 6. Krúdy Szalon programsorozatában plakátkiállítást is rendeztek, ahol a fiatalok a Győri Nemzeti Színház több korszakának plakátjaiból is láthatnak alkotásokat.
A Krúdy Szalon története 2007-ben indult, ekkor „nyitotta meg kapuit" az első ilyen néven megszervezett programsorozat. A Szalon szellemi atyja Iván Csaba, a gimnázium tanára. Az eredeti elképzelés szerint a programok a mai, élő kulturális állapotokat kívánták találkoztatni az intézmény középiskolás diákságával. Az elnevezés utalhat az irodalmi szalonok hagyományaira, ahol mindig az adott korszak friss szellemi áramlataival találkozhatnak a résztvevők; illetve utalás az iskola névadójának korának, a századfordulónak kávéházi életformájára.

Képek a délutánról:

plakat_krudy

Válogatás a Győri Nemzeti Színház számára készült plakátokból

joe_krudy

Beszélgetés Posonyi Takács Lászlóval

plasztikon_krudy

Plasztikonok Kszel Attila stúdiósainak előadásában

krudy_szalon

Pingiczer Csaba, Máté Richárd, Kszel Attila, Iván Csaba

 

Forrás: gyoriszinhaz.hu

süti beállítások módosítása