Színházzal segítenék a bevándorlók beilleszkedését

A bevándorlók társadalmi beilleszkedését a közösségi művészet eszközeivel segítő módszertant dolgoztak ki európai szervezetek, köztük a magyar Artemisszió Alapítvány. A nemzetközi projektet november 29-30-án, Budapesten mutatják be az új Gödör Klubban.

Az Ariadne projektben hat európai szervezet létrehozott egy nyilvános tudástárat az integrációt segítő művészeti kezdeményezésekből. Felkutatták, kipróbálták, értékelték az eddig ismert módszereket, és az eredményt november 29-30-án mutatják be a nyilvánosságnak és a szakembereknek, a budapesti Gödör Klubban tartandó konferencián. Az érzékletes gyakorlatokon a sajtó is részt vehet: kipróbálhatják, megnézhetik, milyen a fórum színház, hogyan segítik a migránsokat táncfoglalkozásokkal, művészeti mediációval, kreatív írással és számos más módszerrel.
Nem csak kutatók és szakemberek lesznek: lehet majd találkozni olyan migránsokkal, akik részt vettek a művészeti csoportfoglalkozásokon, és beszámolnak a személyes tapasztalataikról.

AriadneConference

Jelenleg Európa népességének 9,5%-a, körülbelül 69,8 millió ember migráns. A migránsok előtt álló kihívások gyakran stresszel, szorongással, az önbecsülés elvesztésével vagy a társadalmi kapcsolataik hiányával járnak, a befogadó ország pedig a legtöbbször elvárja tőlük, hogy mielőbb beilleszkedjenek. Ez a legtöbbször nem egyszerű, a magyar közvélemény is megosztott, 10 magyarból 4 inkább azt szeretné, hogy be se tehessék a lábukat az országba. Az Ariadne projekt célja összegyűjteni, értékelni és elérhetővé tenni azokat a művészetterápiás módszereket, amelyek segíthetnek feloldani a migrációból adódó társadalmi feszültségeket, megkönnyíteni a bevándorlók beilleszkedését.


Az esemény oldala a Facebookon: http://www.facebook.com/events/168817283260553/?ref=ts&fref=ts

Az Ariadne projekt honlapja: http://www.ariadne4art.eu/page/ariadne-project/

süti beállítások módosítása