Készül a Tangó - Nyílt próba az Örkény Színházban

December 3-án, hétfõn 18 órától tekinthetõ meg az Örkény István Színház készülõ produkciójának, a Tangó címû elõadásnak a nyílt próbája.

Pártoló tagoknak ingyenes:

A próbára az Örkény Színház jegypénztárában 500 Ft-ért vásárolhatóak jegyek. A helyek korlátozott száma miatt a jegyeket a színháznak nem áll módjában félretenni. Fejenként maximum 2 db jegy vásárolható.

A nyílt próbát a színház pártolói ingyen tekinthetik meg. A regisztrációt követõen a pártolóknak garantált helyük van ezen az estén az Örkény nézõterén.

Ajánló a nyílt próba elé: 

Lehet-e erőszakkal halott, muzeális értékeket újjáéleszteni? Hogyan lehet történelmet írni akkor, amikor azt hisszük, már minden megtörtént?

Az egyetemista Artúr, mint  minden ifjú, lázad. Hogy megvívja saját harcát, a családján kísérletezik. Házi diktatúrát hoz létre, és szüleit, nagyszüleit bebörtönzi: megfordítja az idő kerekét, előkotorja a nagyszülők hagyományait, szóhasználatát, értékeit, ruha- és kelléktárát. Hamlet-parafrázisában Mrożek szertelen, gyermeki humorral láttatja az európai polgári kultúra vergődését és kiúttalanságát.

Szereplők: Pogány Judit, Csuja Imre, Mácsai Pál, Für Anikó, Máthé Zsolt, Szandtner Anna, Debreczeny Csaba. Rendező: Bagossy László.

tango_orkeny_szinhaz

Nóra - utoljára
Az Örkény Színház december 2-án, vasárnap játssza utoljára Elfriede Jelinek: Mi történt miután Nóra elhagyta a férjét, avagy a társaságok támaszai című előadását. Rendező Zsótér Sándor, a főszerepben Kerekes Éva látható. Az előadás után közönségtalálkozót tartanak az alkotókkal.

süti beállítások módosítása