Ljubimov elhagyta a kórházat és folyatja munkáját!

Közel másfél hónapos kezelés után hétfőn elhagyhatta a kórházat Jurij Ljubimov orosz rendező, aki az Interfax orosz hírügynökségnek már terveiről is beszélt.

A neves színházi szakember szeptember 30-án ünnepelte 95. születésnapját, de október 12-én az egyik moszkvai városi klinika kardiológiai osztályára került. Felesége, Koncz Katalin az NTV televíziót úgy tájékoztatta néhány nappal később, hogy Jurij Ljubimov vírusfertőzést kapott, ezért vitték kórházba.
Október 31-én Ljubimov a gondos kezelése ellenére kómába esett, de november másodikán már javulás állt be állapotában.

jurij-ljubimovFotó: blic.rs

Az idős művész arról beszélt az orosz hírügynökségnek, hogy hálás az orvosoknak, hogy megmentették az életét, és közölte, hogy minél hamarabb munkához kíván látni. Borogyin Igor herceg című operáját május végén vagy június elején mutatják be a rendezésében a moszkvai Nagyszínházban. Hozzátette, hogy ez egy nehéz feladat, nem mindenki képes erre, ezért nem akarja félretenni a munkát.
A Bolsoj eredetileg december 16-ra tűzte ki a premier napját, a bemutató előkészületei már a múlt év októbere óta folytak. Az első próbákat Jurij Ljubimov vezetésével október 30-án kellett volna megtartani.
Jurij Ljubimov azt is elmondta, hogy hozzáfogott a Nők iskolája című Moliére-darab feldolgozásához.
A világhírű orosz rendező több színházzal áll munkakapcsolatban azóta, hogy - 2011 nyarán - a színészekkel kialakult ellentétek miatt elhagyta az általa 48 évvel ezelőtt alapított Taganka színházat.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása