Profilváltás a Magyar Színházban - A menedzserigazgatót kérdezték

Profilváltás történt a Pesti Magyar Színházban, ennek kapcsán Sipos Imre menedzserigazgatót kérdezte a Népszava.

siposimreA Pesti Magyar Színház a 2010-ben lezajlott pályáztatás óta Őze Áron vezetésével működik, továbbra is állami fenntartású intézményként. Az elmúlt két év alatt a minisztérium csaknem felére csökkentette a támogatást, és azonnali, 20 százalékos létszámcsökkentést rendelt el a teátrumtól. Így jelenleg - a kezdeti 252-vel szemben - 132 alkalmazottja van az intézménynek.“A színháznak alkalmazkodnia kell a piaci környezethez” – mondta ennek kapcsán Sipos Imre menedzserigazgató a Népszavának, aki maga is több darabban játszik.

“Az állami támogatás oly mértékben csökkent az elmúlt évek alatt, hogy az jelenleg mindössze a bérköltségeket fedezi. Ha a 650 fős nézőterünket maximálisan megtöltjük, akkor az állami támogatás mellett meg tudjuk oldani, hogy fizetve legyenek a számlák, és létrehozzunk új előadásokat” – számolt be a színész-menedzserigazgató.

“Az előző évadban ifjúsági-családi színházzá alakultunk. A kultúrára nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, emellett szeretnénk, ha a színház olyan közösségi tér lenne, ahol a családok együtt lehetnek. Ehhez kapcsolódóan idén is létrehoztuk a Bébiszitter bérletet: míg a szülők a nagyszínpadi előadást nézik, drámapedagógus kollégáink foglalkoznak gyermekeikkel. Ezenkívül beszélhetünk az iskolák számára létrehozott Érettségi bérletről, melyhez minden alkalommal kidolgozott tétel és az alkotókkal való beszélgetés kapcsolódik” – nyilatkozta Sipos Imre.

plakat

Új bérletek kaphatók a Magyar Színházban

MATINÉ BÉRLET
A kisfiú meg az oroszlánok
Égigérő fű
Andersen, avagy a mesék meséje
ÉRETTSÉGI BÉRLET: 
Vizsolyi biblia
Catullus
Utas és holdvilág
+ közönségtalálkozó, kidolgozott tétel
BÉBISZITTER BÉRLET:
Arzén és levendula
Kőműves Kelemen
Varidance

süti beállítások módosítása